Kulak Kepçesi Olmadan Dogan Minik Zeynep Duyabilmek Istiyor

Antalya’nin Manavgat ilçesinde kulak kepçesi olusmadan dünyaya gelen 2 buçuk yasindaki Zeynep Beren Aslan, yasitlari gibi duyabilmek istiyor. Hayirseverlere seslenen anne Melike Aslan, “En büyük hayalim, çocugumun diger çocuklar gibi duyabilmesi” dedi.

Kulak Kepçesi Olmadan Dogan Minik Zeynep Duyabilmek Istiyor
Manavgat ilçesi Ilica Mahallesinde ikamet eden Celal-Melike Aslan çiftinin 3. çocuklari Zeynep Beren, 6 bin çocukta bir görülen ve mikrotia tip 3 olarak adlandirilan hastalikla dogdu. Bir kulak kepçesi yerine içinde deforme kikirdak dokusu olan ‘yer fistigi’ seklinde küçük bir olusum bulunan, kulak kanali tamamen kapali olarak dogan 2 buçuk yasindaki Zeynep Beren Aslan saglikli bir sekilde duyabilecegi ameliyatin gerçeklestirilebilmesi için yardim bekliyor.

Kizinin dogumunun ardindan sürekli çare aradiklarini belirten anne Melike Aslan, “Kizimin kulak kanallari kapali olarak dünyaya geldi. Cihaz yardimiyla biraz olsun duyabiliyor. Doktorlara gittigimizde kizimizin mikrotia tip 3 hastasi oldugunu ögrendik. Benim kizimin 2 kulagi da kapali” dedi.



“Tek istegim kizim zil sesini duysun”

Baba Celal Aslan, tek isteginin kizinin okula gittiginde zil sesini duymasi oldugunu belirtirken anne Melike Aslan, kizinin birkaç yil sonra okula gidecegini söyleyerek, “Arkadaslari sordugunda psikolojisi tamamen gidecek. Simdi bile ablasi küpe takarken benden kendisine de takmami istiyor. Bu durumun bir anne için ne demek oldugunu kimse anlayamaz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA