'Türkovac' Muhtaç Vatandaslarin Bir Telefonuyla Evine Geliyor

Yerli asi Türkovac, Türkiye genelinde ilk defa evlerde uygulanmaya baslandi. Fiziki engeli bulunan ve Türkovac ile asilanmak isteyen vatandaslarin talebiyle eve gelen saglik ekipleri, asiyi uyguladi. Yataginda yerli asiyi olup virüse karsi savas açan 74 yasindaki Mukaddes Türkmen, “Tayyip Erdogan’dan Allah razi olsun” dedi.

'Türkovac' Muhtaç Vatandaslarin Bir Telefonuyla Evine Geliyor
Koronavirüs (Covid-19) salginiyla mücadelede seri üretimine geçilen yerli asi Türkovac’in hastanelerde talep eden vatandaslara uygulanmasi devam ederken, Antalya’da bir ilk gerçeklestirildi.

Antalya Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi’nca, bir süredir sadece Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde vatandaslara uygulanan yerli asi Türkovac, Saglik Bakanliginin izniyle evlerinde yatalak ve hasta olan vatandaslara talep üzerine uygulanmaya baslandi.

“Allah razi olsun”

Yürüme sorunu yasadigi için yatagindan kalamayan 74 yasindaki Mukaddes Türkmen’in talebi üzerine, evine saglik ekipleri gelerek Türkovac asisini uyguladi.

Asi olduktan sonra gazetecilere açiklama yapan Türkmen, “Tayyip Erdogan’dan, doktorlara, kim ürettiyse Allah razi olsun” dedi.



“Bütün ekiplerimiz sahada”

Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesinde baslanilan Türkovac asisinin evde yapilma uygulamasinin sadece Antalya’da basladigini belirten Antalya Il Saglik Müdürlügü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Dr. Yusuf Günay, asilanmanin önemine dikkat çekti. Günay, “En son yaptigimiz çalismaya göre yogun bakimda yatan hastalarda yüzde 90’nin üzerinde olanlarin bir kismi ya asisi hiç yapilmamis ya da asisi eksik kalan kisilerden olusuyor. O yüzden asilama çalismalarina hiz verdik. Evde yatalak ya da gelemeyen muhtaç insanlarin talep etmesi üzerine evlerine kadar giderek Türkovac asisini uyguluyoruz. Bütün ekiplerimiz sahada ve bu yönde yogun bir mücadele veriyoruz. Insallah basari elde edecegiz” dedi.



“Ön yargilar kirilmis durumda”

Vatandaslarin ilk baslarda tereddütleri oldugunu ancak zamanla bu ön yarginin kirildigini ifade eden Günay, “Detayli sekilde bilgilendirmeler yaptik. Artik Türk asisina güvenerek yaptirmaya basladilar. Hatta bazi yabanci asilardan daha fazla güveniyorlar. Ön yargilar kirilmis durumda diyebiliriz” seklinde konustu.



“Bizi aramalari yeterli”

Günay, muhtaç durumda olan vatandaslarin aramalari takdirde ekiplerin evlerine kadar gelip asiyi uygulamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA