'Hababam Vokal Grubu' Tartismasina Son Nokta, Grubun Adi 'Yesilçam Vokal Grubu' Olarak Degistirildi

Hababam Sinifi serisinin oyunculari Ahmet Ariman, Teoman Ayik ve Tuncay Akça’nin yillar sonra kurdugu ‘Hababam Vokal Grubu’na’, Ilgaz’in ailesi tarafindan dava açilmisti. Yasanan süreçle ilgili bir televizyon programina telefonla baglanan Teoman Ayik, grubun adini Yesilçam Vokal Grubu olarak degistirdiklerini ve 10 yil patent aldiklarini söyledi.

'Hababam Vokal Grubu' Tartismasina Son Nokta, Grubun Adi 'Yesilçam Vokal Grubu' Olarak Degistirildi


Rifat Ilgaz’in kaleme aldigi ‘Hababam Sinifi’ serisi beyazperdeye uyarlanmisti. Kemal Sunal, Tarik Akan, Halit Akçatepe ve Münir Özkul gibi isimlerin de rol aldigi film büyük begeni toplamisti. Yillar sonra filmin oyuncularindan Ahmet Ariman, Teoman Ayik ve Tuncay Akça, filmde yer alan Hababam Vokal Grubu’nu tekrar kurmasi tartismalari da beraberinde getirdi. Rifat Ilgaz’in ailesi Yesilçam’in 3 ismine dava açti. Yasanan süreç içerisinde TMB TV’de Kadir Balik ve Derya Yapanel’in sundugu ‘Mevzu ne?’ programina telefonla Rifat Ilgaz’in oglu Aydin Ilgaz katildi.

Daha sonra ise Teoman Ayik, telefonla baglanarak, grubun adini ‘Yesilçam Vokal Grubu’ olarak degistirdiklerini ve 10 yil patent aldiklari için de kimsenin karismayacagini söyledi.

Kaynak: İHA