Falafel Nasıl Yapılır? Evde Kolay Falafel Tarifi

Falafel tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Lübnan mutfağına özgü bu tarif ülkemizde de giderek popülerliğini arttırıyor. Peki, falafel nasıl yapılır? Evde kolay falafel nasıl yapılır? Falafel kaç kalori? İşte detaylar...

Falafel Nasıl Yapılır? Evde Kolay Falafel Tarifi
Falafel tüketmeyi seven birçok kişi falafel nasıl yapılır ve evde kolay falafel tarifi hakkında araştırmalar yapıyor. Birçok kişi tarafından merak edilen bu tarif ülkemizde giderek popülerliğini arttırmaktadır. Orta Doğu lezzetleri arasında yer alan bu tarif özellikle Lübnan'da tüketilmektedir. Ülkemizde de giderek popüler hale gelen falafel birçok kişi tarafından merak ediliyor. Falafel nasıl yapılır ve evde kolay falafel tarifi için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Falafel İçin Gerekli Malzemeler


Falafel için gerekli malzemeler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Lübnan mutfağına özgü bir şekilde yapılan bu tarif ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında falafel nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Birçok kişi tarafından oldukça merak edilen bu konu hakkında dikkat etmeniz gereken konular arasında malzemelerin kalitesi yer almaktadır. Taze ve doğal ürünlerden yaptığınız falafel çok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. İşte falafel tarifi için gerekli malzemeler;

400 gr haşlanmış nohut
2 arpacık soğanı
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı taze kişniş
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Bulamak için
Galeta unu
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Servis için
6 pita ekmeği


Falafel Nasıl Yapılır? Evde Kolay Falafel Tarifi

Falafel Nasıl Yapılır?


Falafel için gerekli malzemeleri temin ettiyseniz falafel nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. Konu hakkında birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Falafel için ilk olarak maydanozları ve kişnişi iyice doğrayın. Haşladığınız nohutları robota aldıktan sonra 30 saniye boyunca çekin. soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve suyu da üzerine ilave ettikten sonra 10 saniye kadarr daha robotta çekin. Bir kasenin içine aldığınız karışımı un ve galeta unu ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları kopararak yuvarlayın. Galeta ununa buladığınız minik topları 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Ardından ayçiçeğini tavada ısıtın. Falafelleri altın rengi olana kadar yağın içinde kızartın. Pişen falafelleri pita ekmeği ve salata ile sunum yaparak afiyetle tüketebilirsiniz.

Falafel Nasıl Yapılır? Evde Kolay Falafel Tarifi

Falafel Kaç Kalori?


Falafel kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında falafel kaç kalori sorusu yer alıyor. Diyet yapanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler bu konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı Özellikle et tğketmeyen kişiler tarafından tercih edilen ve oldukça lezzetli olan falafel tarifi kalorisi sebebiyle de dikkat çekiyor. 1 adet falafelin içinde yaklaşık 348 kalori bulunmaktadır. Bu nedenle falafel tüketirken porsiyon kontrolü sağlamanız tavsiye edilmektedir. Aşırı tüketimi sonucunda kilo almaya neden olabilir. 1 veya 2 adet falafel tüketerek kilo kontrolü sğalamanız mümkündür.

Falafel nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için derledik. Birbirinden farklı tarifler için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.