TOKI'den 'Türklere Çikmayan Evler Suriyelilere Çikti' Haberine Iliskin Açiklama

Toplu Konut Idaresi Baskanligindan (TOKI), ‘TOKI’nin Hatay’da Türklere çikmayan evlerin Suriyelilere çiktigi’ haberiyle ilgili yapilan açiklamada, “250 bin Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Hatay merkezde insa edilecek bin 100 konut için hak sahibi belirleme kurasi henüz çekilmemistir. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayan kisilere Idaremiz projelerinden konut satisi yapilmamaktadir” denildi.

TOKI Baskanligi tarafindan, “TOKI’den Suriyelilere ev. Türklere çikmayan evler Suriyelilere çikti” yönündeki haberlere iliskin yazili bir açiklama yapildi. “Ilk Evim Ilk Is Yerim” projesi çerçevesinde Hatay merkezde insa edilecek bin 100 konut için 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasinda 26 bin 275 basvuru alindiginin ve hak sahibi belirleme kurasinin henüz çekilmediginin ifade edildigi açiklamada, bu tür haberin yayimlanmasindaki maksadin TOKI’nin karalanmasi ve kamuoyundaki olumlu algisinin zedelenmeye çalisilmasi oldugu savunuldu.

“Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayan kisilere Idaremiz projelerinden konut satisi yapilmamaktadir”

Hatay’daki bin 100 konut projesi için çekilecek kuralarin 2 Ocak’ta yapilmasinin planlandiginin belirtildigi açiklamada, sunlar kaydedildi:

“TOKI tarafindan alt gelir ve orta gelir gruplarina yönelik projelerden satin ve devir almak isteyenlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olma sarti ile diger sartlari (kendileri, esleri ve velayetleri altindaki çocuklari üzerine Türkiye Cumhuriyeti sinirlari dahilinde tapuda kayitli bagimsiz konutlarinin bulunmamasi, TOKI’den konut satin almamis olmasi, ikametgah, gelir, yas) yerine getiren konut alicilarina satis yapilmakta olup, basvuruda bu kriterleri karsilamayan kisilerin basvurulari iptal edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayan kisilere Idaremiz projelerinden konut satisi yapilmamaktadir. Yukaridaki açiklamalardan da anlasilacagi Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayan kisilere Idaremiz projelerinden konut satisi yapilmamaktadir. Sorumlu yayincilik ilkeleri göz ardi edilerek, hiçbir arastirma yapilmadan ve Idaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapilan haber, TOKI’nin kamuoyundaki olumlu algisini zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyusmayan bilgilere dayali, art niyetli girisimdir. Kamuoyunun, bu tür asilsiz haberler itibar etmemeleri önemle duyurulur.”
Kaynak: İHA