Fiyati Üreticiyi Sevindirdi, Çukurova'da Türkülü Limon Hasadi

Türkiye’nin üretim merkezlerinden Adana’da geçen yil para etmeyince üreticisini üzen limon, bu sene dalinda 7,5 TL’den alici bulmasiyla sevindirdi. Bazi üreticiler hasadi türküler esliginde yapti.

Geçtigimiz yil dalinda cinsine göre 25 kurus ile 3 TL arasindan alici bulan limon bu sene üreticisinin yüzünü güldürdü. Adana’nin Kozan ilçesinde yurt içi ve yurt disina ihraç edilen limonlar için hasat basladi.

Hasadi tarim isçileri türkülerle yapti. Ilçede bahçede 7,5 TL’den alici bulan limon üreticileri sevindirdi. Turunçlu Mahallesi’nden Ahmet Yigenoglu, geçen yil limona 1 TL’den alici bulamadigi için zor bir süreç geçirdigini belirterek, "Bu yil dalinda 7,5 TL’den verdik" dedi.

10 dönümlük limon bahçesinde hasada basladigini ifade eden üretici Yigenoglu, “35 bin TL’lik gübre ve ilaç masraflarimiz oldu. Bu yil kalite güzel oldu. Bazi bölgelerde dolu yagisi nedeniyle sorun yasayan üreticilerimiz de oldu ama bu yil kar ettirdi ve dalinda 7,5 TL’den alici buldu yüzümüz güldü” diye konustu.

Limon hasadi yapan tarim isçileri, dikenli dallar arasinda zorlu bir çalisma gerçeklestirdiklerini dile getirerek, bu sene bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA