Kibyra Antik Kenti'nin Görkemli Çesmesi Ayaga Kaldirildi
Burdur’un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti’nde 2016 yilinda yapilan kazilarda ortaya çikartilan çesme, restorasyon çalismalari ile ayaga kaldirildi.

2016 yilindaki kazilarda temel seviyesine dek yikilmis olarak ortaya çikarilan çesmede Antalya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu’nun onayiyla Burdur Valiligi ana sponsorlugunda ve Kültür Varliklari Müzeler Genel Müdürlügü ile Türk Tarih Kurumu’nun sagladigi desteklerle 2022 yilinin Agustos ayinda restorasyon çalismalari baslatildi. Restorasyon çalismalari 21 Aralik’ta tamamlanarak, görkemli çesme ayaga kaldirildi. Yapinin su giris çikisina yönelik baglantilari da tamamlandi. Çesmeye su hattinin olusturulmasina yönelik projenin ise Antalya Kültür Varliklari Koruma Bölge Kurulu’na sunulmasi için çalisma baslatildigi ve projenin kabulünün ardindan bu görkemli yapinin orijinal isleviyle kullaniminin 2023 yili Mayis ayinda baslatilmasinin hedeflendigi bildirildi.
Geçtigimiz günlerde çesmenin restorasyon çalismalarini yerinde inceleyen Burdur Valisi Ali Arslantas, turizme büyük katki saglayacak bu görkemli çesmenin hayirli olmasini dileyerek, basta Kazi Baskani Doç. Dr. Sükrü Özüdogru ve emegi geçen herkese tesekkür etmisti.
