Umudunu Mesleginle Yasatanlar Için 1,3 Milyonluk Bütçe Ayrildi

DENIZLI – Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda yürütülecek Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi çerçevesinde Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü ile ‘Umudunu Mesleginle Yasat’ projesi protokolü imzalandi. Otomotiv sanayisinde ve yazilim sektöründe yetistirilecek yaklasik 250 genç ögrenci projede hedef aldi.

Umudunu Mesleginle Yasatanlar Için 1,3 Milyonluk Bütçe Ayrildi


Bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in katilimiyla Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülecek Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi proje imza töreni düzenlendi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in yani sira proje ortaklari Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, proje paydaslari Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, Acipayam Belediye Baskani Hulusi Sevkan katildi.



“250 gencimiz nitelikli istihdama katilmalarini saglayacagiz”

Denizli’de bulunmaktan büyük memnuniyet duydugunu kaydeden Bakan Mustafa Varank, sözlerine söyle devam etti; "Önümüzdeki dönemde Denizli’de yapacagimiz iki tane SOGEP projesinin bir tanesi Büyüksehir Belediyemizle digeri Milli Egitim Bakanliginin katkilariyla Acipayam Belediye paydasimiz, Üniversite paydasimizla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak gençlerimize egitimler verecegiz, onlari nitelikli bir sekilde istihdama katilmalarini saglayacagiz. Otomotiv sanayisinde ve yazilim sektöründe yetistirecegimiz yaklasik 250 gencimiz insallah bu program sonrasinda Denizli’de istihdam edilecekler. Sehrimize yeni istihdam kapilari hayirli ugurlu olsun” dedi.



Umudunu Mesleginle Yasat projesinin hedefleri

2022 yilinda Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan yürütülecek olan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programina (SOGEP) Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak ‘Umudunu Mesleginle Yasat’ adli proje ile otomotiv gövde ve otomotiv boya atölyesinin kurulumu için basvuru yapilmis ve proje kabul edildi. Projenin ana hedefi, hedef kitlede yer alan dezavantajli genç issizlerin ve örgün egitime devam eden ögrencilerin olusturulan kaporta boya ve gövde atölyesinde aldiklari egitimler, uygulamalarla mesleki becerilerini gelistirip donanimli bireyler haline getirilerek özgüvenlerini kazandirmak, edindikleri bilgi ve becerilerle istihdama daha nitelikli halde katilimini saglayarak refah düzeylerini yükseltecek.

Proje, 18-29 yas arasi genç issizler ile örgün egitime devam eden, okulun Otomotiv Teknoloji Alani ögrencilerini hedef aliyor. Projede konu ile alakali 9 istirakçi firma hem projenin nakdi katkisini sunmakta hem de proje çerçevesinde yeterlilikleri artacak gençleri istihdam etme taahhüdü veriliyor. Proje ile kurulacak atölye, lisenin kurumsal ve idari çatisi altinda yönetilecek olup bünyesinde bulunan döner sermaye isletmesi tarafindan isletilecek.

Proje bütçesi, 1 milyon 357 bin 887 TL

Proje ortaklari Çalisma ve Is Kurumu Denizli Il Müdürlügü, Denizli Büyüksehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odasidir. Atölye kurulumu için gerekli proje bütçesi, 1 milyon 357 bin 887 TL olarak aktarildi. Projenin bütçesinin yüzde 83,6’si Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan, yüzde 11,1’i istirakçiler tarafindan saglanacak.
Kaynak: İHA