Van Büyüksehir Belediyesinden 3 Bin 315 Kisiye Saglik Hizmeti Verildi

Van Büyüksehir Belediyesi, 2022 yilinda saglik alaninda yaptigi çalismalarla yardima muhtaç binlerce kisinin imdadina kostu. Bir yilda 3 bin 315 kisiye saglik hizmeti veren büyüksehir belediyesi her kesimin takdirini kazandi.

Van Büyüksehir Belediyesinden 3 Bin 315 Kisiye Saglik Hizmeti Verildi
Saglik Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde görev yapan doktor, hemsire, saglik teknisyeni, fizyoterapist ve yasli bakim personelinden olusan ekipler, ‘evde bakim ve evde saglik hizmeti’ veriyor. Bu yil yürütülen çalismalar ile birlikte yaklasik 760 kisiye evde saglik ve bakim hizmeti verildi.



Fizyoterapi hizmeti ile sagliklarina kavustular

Van Büyüksehir Belediyesi, vatandaslara evde fizyoterapi hizmeti veriyor. Fizik tedavi hizmeti için kollari sivayan büyüksehir belediyesi, “Evde Saglik Hizmetleri” vatandasin yüzünü güldürdü. Fizyoterapi hizmeti çerçevesinde bin 584 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi.

Bu hastalardan birçogu verilen hizmetlerle sagliklarina kavustu.

971 hastaya nakil hizmeti

Hastaligindan dolayi saglik kuruluslarindan sürekli tedavi olmasi gereken vatandaslar için büyük önem tasiyan ulasim sikintisi, Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan ücretsiz saglaniyor. Hastalarin talepleri dogrultusunda kayit altina alinan hastalar tedavi günleri geldiginde belediyeye ait özel donanimli ambulanslarla evlerinden alinarak tedavi olduklari hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasinin ardindan ise tekrar evlerine birakiliyor. Yil içinde 971 hastaya nakil hizmeti saglandi.

Yataga bagimli vatandaslara hasta yatagi destegi

Van Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaslarin yaninda olmaya devam ediyor. Saglik Isleri Daire Baskanliginca ihtiyaç sahibi olan 2 vatandasa hasta yatagi yardimi yapildi. Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin talimatiyla baslatilan “Sosyal Destek Hizir Van” projesi üzerinden Van Büyüksehir Belediyesine ulasan yataga bagimli vatandaslarin hasta yatagi talebine kisa sürede karsilik veriliyor.

Bin 600 anneye bebek bakim seti hediye edildi

Van Büyüksehir Belediyesi, saglikli nesiller yetistirmek ve aile ekonomisine katki saglamak amaciyla yeni bebekleri olan ailelere çocuk bakim seti hediye ediyor. “Hos geldin bebek” projesi bünyesinde bir yilda bin 600 bebege bakim seti ulastirildi.

1 milyon 570 bin hektar alan ilaçlandi

Van Büyüksehir Belediyesi, hayvan sagliginin yani sira halk sagligini tehdit eden kent zararlilarina karsi da mücadelesini araliksiz sürdürdü. Çevre ve insan sagligini tehdit eden sinek ve haserelere karsi son bir yil içinde 1 milyon 570 bin hektar alan ilaçlandi. Kentteki bataklik ve sazlik alanlarda 7/24 araliksiz 30 araç, 50 personel ile çalisma yapildi. Ilaçlama çalismalarinda Dünya Saglik Örgütü (WHO) tarafindan tavsiye edilen, Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilmis ilaçlar kullanildi. 320 bin hektar alanda larva çalismasi, 1 milyon 250 bin hektar alanda ergin sivrisinek ve karasinek çalismasi yapildi.
Kaynak: İHA