Tarim Lisesinin Özel Ögrencileri Üretti

İçel’de tarim lisesi olarak egitim veren Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özel ögrencileri tarafindan sebze üretiminin yani sira kaktüs ve sukulent yetistirilerek ekonomik gelir elde edilmeye baslandi.

Tarim Lisesinin Özel Ögrencileri Üretti
Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özel ögrencileri, okul bünyesinde yetistirdikleri sebze ve ürünleri kazanca dönüstürdü. Engelleri bulunan özel ögrenciler okulun uygulama bahçesinde brokoli, karnabahar, Iceberg (aysberk) marul, mor lahana, biber gibi sebzeler üretirken, siniflarinda ise kaktüs ve sukulent yetistirip çogaltiyor. Üretilen ürünlerden elde edilen gelir ise ögrencilere ve okula ekonomik katki olarak geri dönüyor.

Kislik sebze üretimini okulun uygulama alaninda yaptiklarini belirten ögrencilerden Kardelen Kivrik, "Okulumuzda sukulentlerimizi yetistiriyoruz, kaktüslerimizi yetistiriyoruz, üretimini yapiyoruz. Ileride biz bu meslegi yapmak istiyoruz. Biz bu meslegi yapacagiz, severek yapacagiz. Ülkemize katki saglayacagiz. Ülkemizin ekonomisini daha iyi bir yere getirmek istiyoruz aslinda. Böyle devam etmek istiyoruz" dedi.

Çapalama, toprak havalandirma, dikim, sulama ve gübreleme yaptiklarini aktaran ögrencilerden Kevser Bildes ise su anda sebzelerin kesimini yaparak hasat gerçeklestirdiklerini kaydetti.



"Ürünlerin tamami ögrenci ve ögretmenlerimizin emegi"

Tarim alaninda egitim veren bir meslek okulu olduklarini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Tekin, "Burada okulumuza Anadolu Meslek Programi ögrencilerinin yaninda özel egitim siniflarimiz mevcut. 3 özel egitim sinifimizda tarim alaninda egitim görüyor ögrencilerimiz. Bu ögrencilerimizle birlikte burada Ekim ayinda dikmis oldugumuz karnabahar, brokoli, biber ve limon üretimi yapiyoruz. Bu üretimde ögrencilerimiz hem tarim alaninda teorik olarak görmüs olduklari bilgileri uygulamaya dönüstürmekteler, hem de burada üretilen ürünlerimizi ögretmenevi, özel sektör, ilçemizde faaliyet gösteren çiçekçilerle isbirligi yaparaktan okulumuza ve ülkemize katki saglamaktayiz. Burada üretilen ürünlerin tamami ögrencilerimiz ile ögretmenlerimizin emegi. Ve üretilen bu ürünleri satarak okulumuza katki saglamaktayiz" diye konustu.



"Özel egitim ögrencileri tarimin önemini biliyor"

Tarim alaninda egitim veren ögretmenlerden Merve Ergül ise "Özel egitim ögrencilerimizle birlikte uygulamali olarak derslerimizi gerçeklestiriyoruz. Kislik sebze üretiminde brokoli, mor lahana ve Iceberg marulumuzu yetistirdik. Erkenci çesit olarak brokolimizi hasat ettik bugün. Eylül ayindan beri sukulent ve kaktüs üretimi gerçeklestiriyoruz. 2 hafta önceye kadar standimizi açtik. Yeterli bir satis gerçeklestirdik, özel egitim ögrencilerimiz üretmeyi seviyor ve biz onlarin yanindayiz. Toprakla ugrasmayi seviyorlar. Tarimin önemini biliyorlar, farkindalar. Ülkemiz için üretmeye devam edecekler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA