Sisle Kaplanan Akdagmadeni Ormanlari Havadan Görüntülendi

Yozgat’ta Iç Anadolu Bölgesi’nin tek blok halinde en uzun ormanina sahip bölgesi olan Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde sis etkili oldu.

Sisle Kaplanan Akdagmadeni Ormanlari Havadan Görüntülendi
Ilçede daglarin ve ormanlik alanin üzerini sis tabakasi kapladi. Daglarin üzerine çökerek adeta denizi andiran sis tabakasi, drone ile görüntülendi. Sis sirasinda agaçlarin dallarinda olusan kiragi da güzel görüntüler olusturdu. Iki bin 100 rakimli Nalbant yaylasi ve Göndelen vadisi sis bulutlarinin içinde kaldi.

Son günlerde soguk hava dalgasinin hakim oldugu Yozgat merkezde de etkili olan sis, görüs mesafesini düsürdü. Gece saatlerinden itibaren etkili olan sis sabahin ilk isiklariyla birlikte etkisini artirdi. Yogun sis nedeni ile zaman zaman sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken görüs mesafesi de sabah saatlerinde 20 metreye kadar düstü.

Sürücü Rabia Aksu, “Birkaç gündür hava böyle devam ediyor. Sisten dolayi trafik bayagi kilitlendi ve ilerlemekte zorlaniyoruz. Sis farlari sayesinde yavas yavas ilerliyoruz. Trafikte dikkatli bir sekilde ilerlemeye çalisiyoruz. Yogun sis var, görüs mesafesi bayagi daraldi” dedi.

Kaynak: İHA