(ÖZEL) Bu Ögrenciler Günlük 10 Bin Ekmek Üretmeyi Hedefliyor

Bilecik’te günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesine sahip ekmek firininda ögrenciler, ögretmenlerinin kontrolünde ekmek üretim sürecini basindan sonuna kadar uygulamali olarak ögreniyor.

(ÖZEL) Bu Ögrenciler Günlük 10 Bin Ekmek Üretmeyi Hedefliyor
390 ögrencinin egitim aldigi Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Yiyecek ve Içecek Hizmetleri Bölümü ögrencileri hem ögreniyor hem de ekmek üretiyor. Asil amaçlarinin Türkiye’de ihtiyaci olan kalifiye is gücünü en iyi sekilde yetistirmek oldugunu vurgulayan Okul Müdürü Uygar Avci; "Bakanligimiz 81 ile 100 ekmek firini tesisi kurulumu projesi çerçevesinde okulumuzda firin kurulum tesisini gerçeklestirdik. Ögrencilerimiz burada firincilik egitimini aliyorlar. Ekmek üretimini yapiyoruz. Ürettigimiz ekmekler ilimizdeki tasimali ögrencilere, ihtiyaç sahiplerine, kamu kurumlarina dagitilmaktadir. Tabii ki bu sirada ögrencilerimiz ekmek yapim tekniklerini ögreniyorlar ve bir meslek sahibi oluyorlar. Bu imkâni sundugu için Bakanligimiza tesekkür ederiz" dedi.



"Günlük kapasitemiz 10 bine kadar çikabilmekte"

Uygar Avci, açiklamasinin devaminda, "Günlük kapasitemiz 10 bine kadar çikarmayi hedefliyoruz. Suan deneme üretimleri yapiyoruz. Bu isi okulumuz yiyecek-içecek atölyesi 9, 10, 11 ve 12’inci sinif ögrencilerimiz uygulamali egitim görmektedir. Ileriye dönük ekmek nasil yapilir, ekmek teknikleri, ekmek ustasi nasil olunur egitimlerini almaktadirlar. Ögrencilerimiz uygulamali egitimlerini firin atölyemizde yapip, firincilik alaninda kalifiye eleman olarak yetismektedirler" dedi.



"Çalismalarimiz profesyonel esyalar ve malzemelerle destekleniyor"

Okul ögrencilerinden Mustafa Deniz Duran, Turizm Sinifi 11’inci sinif ögrenci oldugunu anlatarak, "Hem kariyer olarak, hem de planlama olarak da gelecekte bu meslegi yapmayi hepimiz planliyoruz. Eglenerek ve isimizi severek yaptigimiz için de bayagi ilerleyecegimizi düsünüyoruz. Çalismalarimiz profesyonel esyalar ve malzemelerle destekleniyor. Hocalarimizin verdigi desteklerle ve arkadaslarimizin yardimiyla hem eglenerek hem de ögrenerek isimizi yeterince yaptigimizi düsünüyorum. Yaparak ve yasayarak ögreniyoruz. Üstüne koyarak kendimizi gelistiriyoruz" dedi.



"Firincilik hakkinda suan yeni, yeni bilgiler edinmeye basladim"

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-Içecek Bölümü ögrenci Sudem Simsek ise, "Okulumuzun yiyecek ve içecek alani olan firincilik ve mutfak derslerine katilmaktayim. Okulumuzun yiyecek üretim asamasi ile birlikte mutfak dersleri ve firin dersleri görüyorum. Firincilik hakkinda suan yeni, yeni bilgiler edinmeye basladim. Ve bu müfredatimda ilerlemeye basliyorum. Ekmek yapimini ve temel üretimini görüyoruz su anda. Kolay, kolay aklima biraz üretim hakkinda bilgiler gelmekte. Yani suan ekmek yapabilecek durumdayim. Öyle düsünüyorum. Severek yapiyorum ve çok hevesli ve güzel bir meslek oldugunu düsünüyorum. Bütün hamur malzemeleri ile sadece firin olarak düsünmemek lazim. Yiyecek alaninda birçok dalda herhangi bir meslek sahibi olmak benim için gerçekten çok güzel bir durum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA