Kirazliköprü Baraji Sel Afetleri Korurken Ekonomiye De Katki Sagliyor

Bartin Kirazliköprü baraji sel taskinlarini korurken tarimsal sulama sistemleri insaati çalismalarinda da sona gelindi.

Kirazliköprü Baraji Sel Afetleri Korurken Ekonomiye De Katki Sagliyor
Projenin tamamlanmasiyla birlikte Bartin’da bulunan 30 bin 620 dekarlik tarim arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapilacak. Bölgede yapilacak sulu tarim ile 2022 yili birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 14 milyon 159 bin 533 TL katki saglanmasi hedefleniyor. Projenin tamamlanmasi ile birlikte bölgede ürün çesitliligi artacak ve tarima dayali sanayi geliserek bölge halkinin sosyo-ekonomik olarak gelisim göstermesine katki saglanacak.

AK Parti Grup Baskanvekili ve Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, Kirazliköprü baraji mevkiinde sulama sistemlerinin alt yapi çalismalarini yerinde incelemelerde bulundu. Yilmaz Tunç açiklamalarinda sözlerine söyle devam etti:

"2017 yilinda tamamlanarak isletmeye açilan Kirazliköprü baraji bugüne kadar Bartin ilimizde yasanabilecek taskinlari ötelemis. 26 Haziran 2022 tarihinde yasanan sel afetinde ise daha büyük bir sel afetinden korumustur. 20 Ocak 2022 tarihinde isletmeye alinan Kirazliköprü HES ile bugüne kadar 48.250.000 KWh enerji üretilmis, Yillik ortalama 9 bin konutun elektrik ihtiyacini karsilamis ve milli ekonomiye yillik ortalama 83.000.000 TL katki saglanmistir. 22 Subat 2022 tarihinde sözlesmesi imzalanarak yer teslimi yapilan Kirazliköprü baraji Sulamasi Bartin’da 30.620 dekarlik zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasini saglayacaktir. Bartin Kirazliköprü Sulamasi insaatinda çalismalar hizla devam etmektedir. Bartin Kirazliköprü Baraji Sulamasi isinde toplam 11 bin 387 metre ana boru hatti ve toplam 136 bin 474 metre yedek boru hatti yapilacaktir. Ana boru hattinda 11 bin 374 metre CTP borunun ihzarati yapilmis olup 3.000 metre Ctp boru dösenmesi tamamlanmistir. Kalan borularin dösenip sanat yapilarinin tamamlanmasi ile birlikte isin 2025 yili içerisinde bitirilmesi planlanmaktadir. Her alanda oldugu gibi Bartin’da DSI alanin büyük yatirimlara imza attik. Bu yatirimlarin Ilimize kazandirilmasindan dolayi basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Bakanlarimiza DSI yetkililerine çok tesekkür ediyorum."
Kaynak: İHA