Italya Basbakani Meloni, IKBY'yi Ziyaret Etti

Irak’in baskent Bagdat’i ziyaret eden Italya Basbakani Giorgia Meloni, Bagdat temaslarinin ardindan ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) ziyaret ederek IKBY Baskani Neçirvan Barzani ve IKBY Basbakani Mesrur Barzani ile görüstü.

Irak’in baskenti Bagdat’a resmi ziyarette bulunan Italya Basbakani Giorgia Meloni, Bagdat’in ardindan ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) ziyaret etti. Erbil Uluslararasi Havaalani’nda IKBY Basbakani Mesrur Barzani tarafindan karsilanan Meloni, daha sonra IKBY Baskani Neçirvan Barzani ile görüstü. IKBY Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Irak’a ilk ziyaretini gerçeklestiren Italya Basbakani Giorgia Meloni’yi kabul ettigi bildirilirken, Italya Basbakani Meloni’nin yaptigi ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren IKBY Baskani, Irak ve IKBY’nin terör örgütü DEAS’a karsi verdigi mücadelede Italya’nin sagladigi, askeri, siyasi ve insani destekten dolayi tesekkürlerini dile getirdi. Ülkesinin IKBY ile iliskilerine önem verdigini ve Irak ile KBY’nin istikrari bölge istikrarinin esasi oldugunu dile getiren Italya Basbakani Meloni, Bagdat ile Erbil arasindaki sorunlarin çözülmesi için ülkesinin destek verdigini vurguladi. Her iki taraf arasindaki iliskilerin her alanda gelistirilmesinin önemini vurgulayan Meloni, IKBY Baskani Barzani’yi Italya’ya davet etti.

Italya Basbakani Giorgia Meloni, daha sonra IKBY Basbakani Mesrur Barzani ile bir araya geldi. IKBY Basbakanlik Basin Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, ikili iliskilerin gelistirme yollarini ele alan iki taraf daha sonra basin toplantisi düzenledi.

Italya Basbakani Giorgia Meloni, yaptigi açiklamada ülkesinin IKBY hükümetine verdigi destege devam edecegini vurgulayarak, Erbil’deki konsoloslugunu faaliyetlerini arttiracagini söyledi.

Meloni’nin ziyaretinin IKBY halkina büyük bir destek niteligi tasidigini belirten IKBY Basbakani Mesrur Barzani, iki taraf arasindaki iliskilerin bütün alanlarda gelistirilmesi arzusunda bulundugunu söyledi.

Kaynak: İHA