Istanbul'da Tarihi Eser Operasyonu Açiklamasi 448 Eser Ele Geçirildi

Istanbul’da tarihi eser kaçakçilarina yönelik yürütülen operasyonlarda, çogunlugu sikkeden olusan 448 malzeme ele geçirildi. Olayla baglantili 3 süpheli yakalandi.

Istanbul'da Tarihi Eser Operasyonu Açiklamasi 448 Eser Ele Geçirildi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Subesi ekipleri tarafindan “2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununa Muhalefet” suçuna karisan tarihi eser kaçakçilarina yönelik çalisma gerçeklestirdi. Polis, Fatih ve Maltepe ilçelerinde 3 tarihi eser kaçakçisinin çok sayida eseri sakladiklarini ve bu objeleri yurt disina çikarma arayisinda olduklarini tespit etti. Söz konusu iki ilçede tespiti yapilan ikametlere 2 ve 20 Aralik’ta operasyon düzenlendi.

Baskinda 3 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Bu kisilerin kaldiklari yerlerde yapilan aramalarda Yunan-Roma-Bizans ve Osmanli dönemlerine ait olabilecegi düsünülen çesitli form ve ebatlarda 431’i sikke, 16’si ok ucu ve biri madalyon olmak üzere toplamda 448 malzeme ele geçirildi. Tarihi eserlere el konulurken, yakalanan süpheliler hakkinda, “2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli tahkikat islemlerinin baslatildigi bildirildi.

Kaynak: İHA