Güder, Gelecegin Bilim Ve Teknoloji Yildizlariyla Bulustu

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 7-15 yas arasi çocuklarin robotik kodlama ve yazilim alanlarinda daha iyi egitim alabilmeleri amaciyla hayata geçirilen Battalgazi Beceri Atölyelerindeki ögrencileri ziyaret etti.

Güder, Gelecegin Bilim Ve Teknoloji Yildizlariyla Bulustu
Battalgazi Belediyesi tarafindan Sosyal Yasam Merkezi’nde hayata geçirilen ve 7-15 yas arasindaki genç yeteneklere hizmet veren Battalgazi Beceri Atölyeleri yogun ilgi görmeye devam ediyor. Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, kodlamayi ögretmek ve hayal güçlerini üretime dönüstürme becerilerine katki saglamak amaciyla kurulan Üretim becerileri atölyesi, Robotik kodlama atölyesi ve 3B yazici atölyelerinde egitim gören ögrencileri ziyaret eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Battalgazi’de örnek bir projeye imza atildigini aktaran Orduzu Vaizpinari Ilkokulu Müdürü Ibrahim Özen, “Proje bizim ve ögrencilerimizin çok ilgisini çekti. Ögrencilerimizi mutlaka bu atölyelere getirmemiz gerektiginin farkindaydik. Çokta memnun kaldik. Battalgazi’de böylesine örnek bir projenin hayata geçirildigi bilgisini aldigimiz zaman çok heyecanlandik. Istedik ki yavrularimizda gelsin ve teknolojinin geldigi noktayi kendileri görsünler. Bu atölyelerin kurulmasinda Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkürlerimizi iletiyoruz” seklinde konustu.

“Ögrencilerimiz çok büyük kazanimlar elde ediyor”

Atölyelerdeki ögrencilerle yakindan ilgilenen ve ögrencilerin bu atölyelerden önemli kazanimlar elde ettigine dikkat çeken Güder, 21. yüzyilin becerilerine katkida bulunacak bu atölyelerden gelecegin bilim adamlarinin ve teknoloji yildizlarinin yetiseceginin altini çizdi. Güder, “Battalgazi’mizdeki gençlerimizi gelecege daha güvenli hazirlama noktasinda Battalgazi Belediyesi olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürmeye devam ediyoruz. Teknolojinin dünyada yaristigi, ülkelerin teknoloji ile ön plana çiktigi bu süreçte biz de Battalgazi Belediyesi olarak teknoloji atölyelerini ilçemizdeki ögrencilerimizle bulusturmayi hedefledik. Gençlerimiz yeteneklerini ortaya çikartsinlar, kendilerini gelistirsinler ve gelecege daha donanimli hazirlansinlar diye geçtigimiz aylarda açmis oldugumuz atölyelerimizi gezdik ve ögrencilerimizle birlikte olduk. Ziyaretimiz esnasinda ögrencilerimizde sunu da gördük, hayal gücü yüksek ögrencilerimize çok büyük güven ve atilimcilik gelmis. Buda bizleri çok ama çok mutlu etti. Ögrencilerimiz, geleceklerine daha emin bakacaklar. Bugün bir Selçuk Bayraktar gerçegi var ve yaptigi isler sayesinde asirlar sonrasinda insanlik tarihi Türkiye’den bahsedecek, Selçuk Bayraktar’dan bahsedecek. Battalgazi’mizde de yeni Selçuk Bayraktarlar neden yetismesin” diye konustu.

Kaynak: İHA