Balikesir'de Yilbasi Tedbirleri Alindi

Balikesir Valisi Hasan Sildak’in talimatiyla il genelinde yeni yil ile ilgili gerekli önlemler ve tedbirler alindi.

Balikesir'de Yilbasi Tedbirleri Alindi
Balikesirli vatandaslarin 2023 yilina huzur ve güven ortami içerisinde girebilmelerini saglamak amaciyla Valiligin talimatiyla Il genelinde kamu kurum ve kuruluslari ile yerel yönetimler, hazirlik ve planlamalarini yaparak gerekli önlemleri aliyor. Bu çerçevede, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügünün "Yilbasi Tedbirleri" Genelgesi göz önüne alinarak ilgili bütün birimler tarafindan alinan tedbirler titizlikle uygulanacak. Yilbasi öncesinde ve yilbasi aksami uygulanacak önlemler ve yapilacak çalismalar konusunda Balikesir Valiligi ilgili bütün kurumlara bir Genelge göndererek hazirliklarin planlanmasini istedi.

Trafik Yogunluguna Karsi Önlem

Tedbirler dahilinde; cadde, meydan, alisveris merkezi, pazaryeri, alisveris yapilan isyerlerinin bulundugu sokak ve caddeler basta olmak üzere bütün kamuya açik alanlarda asayis tedbirleri artirilacak.

Ayrica cuma ve cumartesi günü yasanacak trafik yogunlugu göz önüne alinarak; sehir içi ve sehir geçislerinde, kara yolu güzergahlarinda, kavsak ve meydanlarda trafik ekipleri görevlendirilecek. Yogunluk yasanacak bütün noktalarda iki gün boyunca kesintisiz olarak uygulanacak düzenleme ve yönlendirmelerle trafik akisinin tikanmasina engel olunacak. Yapilacak yogun trafik denetimleriyle alkollü araç kullanimina da geçit verilmeyecek.

Sok Uygulamalar Yapilacak

Cuma günü de dahil olmak üzere aksam saatlerinden itibaren arttirilacak tedbirlerle daha önce asayis olayi meydana gelen isyerlerine yönelik özel önlemler alinacak, ayrica sok asayis ve trafik uygulamalariyla huzur ortaminin temini saglanacak. Çarsi ve mahalle bekçilerinin tamami aksam saatlerinden itibaren alanda olacak. Tedbirler dahilinde; itfaiye, temizlik ve toplu ulasim hizmetleri, saglik hizmetleri, gida güvenligi, piyasa denetimleri, yasanabilecek olumsuz hava sartlarina karsi karayollarinda gerekli hazirlik ve planlamalar ile elektrik, telefon ve internet hizmetlerinde olusabilecek muhtemel kesintilere iliskin ilgili kurumlar tarafindan bütün hazirliklar yapilacak.

Balikesir Valiligi koordinasyonunda alinan önlemlerle; yilbasinin huzur ve sükunun saglandigi, hiçbir aksamanin yasanmadigi bir ortamda gerçeklesmesi için ilgili kurumlar gerekli çalismalari yürütecek.
Kaynak: İHA