Bal Alirken Dikkat Edin, Yoksa Bagisiklik Sisteminiz Çökebilir

Siirtli bal üreticileri, zengin floraya sahip Pervari ilçesine bagli Çemikari Yaylasinda dogal bal üretiyor. Vatandaslari piyasada bulunan sahte ballara karsi uyaran bal üreticileri, bal alirken bilindik yerlerden almalari tavsiyesinde bulundu.

Bal Alirken Dikkat Edin, Yoksa Bagisiklik Sisteminiz Çökebilir
Organik bal üretimi için yilin büyük bölümünü arilarla ilgilenerek yaylada geçiren aricilarin yüzü bal üretimiyle gülüyor. Üreticiler, organik ve dogal balin birçok hastaliga iyi geldigini, sahte ballarin ise birçok hastaligi beraberinde getirdigini dile getirerek vatandaslari uyardi.

Piyasada satilan sahte ballara karsi vatandaslari uyaran bal üreticisi Cemal Tomris, bal alirken tanidik ve bilindik yerlerden alinmasi gerektigini ifade etti.

Ürettikleri bali Türkiye’nin her yerine gönderdiklerini ve Pervari balinin birçok hastaliga iyi geldigini söyleyen Tomris, “Dededen babadan aldigimiz bilgi, birikim ve tecrübeyle Pervari’nin yüksek rakimlarinda bal üretimi yapmaktayiz. Balimiz kalite standartlarina uygun tamamen dogal karakovan sepet bali. Asirlardir sifa niyetine tüketilen bir bal, Osmanli döneminden bu yana” dedi.



“Sahte bal bagisiklik sisteminizi bozar”

Tomris, “Özellikle vatandaslarimizi buradan uyarmak istiyorum; piyasada çokça bulunan sahte ballar var. Bal alirken tanidik ve bilindik yerlerden alinmasini tavsiye ediyoruz. Özellikle sahte ballarin bagisiklik sistemi üzerinde korkunç bir etkisi oluyor, bagisiklik sisteminizi bozup farkli farkli hastaliklara yakalanabiliyorsunuz. Bal rastgele alinacak bir ürün degildir. Bizim balimiz cografi isaret belgesi almis bir bal ve bu cografi isaret standartlarina uygun üretim yapmaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA