Adana'da 15 Bin Hayvana Çip Takildi

Adana’da 15 bin kedi ve köpege çip takildigi, yil sonunda bu rakamin 20 bini bulacagi bildirildi.

Adana'da 15 Bin Hayvana Çip Takildi
26 Subat 2018 tarihinde 30344 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan ’Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayit Altina Alinmasina Dair Yönetmelik’e göre söz konusu hayvanlarin Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlükleri ile serbest veteriner hekim kliniklerinde çip takilarak kimliklendirilmesi için 31 Aralik 2022 tarihi son gün olarak belirlendi. Belirlenen tarihin bitimine kisa bir süre kalirken bu tarihe kadar evcil hayvanlarina çip taktirmayanlar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinde yogunluga sebep oluyor.

Adana’nin Çukurova ilçesinde Tarim ve Orman Müdürlügünü ziyaret ederek evcil hayvanlarin kimliklendirilmesi çalismalarini yerinde inceleyen Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, bir kedi ve bir köpege de çip takti. Tekin, burada yaptigi açiklamada yil bitmeden çip taktiramayanlarin beyanname doldurmak suretiyle ceza yemeden gelecek yilin ilk günlerinde de çip taktirabilecegini söyledi.

Tekin, “Yönetmelige göre kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve çip takilmasi islemleri 2022 yilinin 31 Aralik tarihinde son bulacak ancak bakanligimiz bu tarihten önce beyan verip 2023 yilinda da bu islere devam etme ile ilgili de bir karar aldi. Bugünlerde vatandaslarimizdan sahip olduklari kedi ve köpeklere çip takilmasi ile ilgili yogun bir talep var. Ilçe müdürlüklerimizde bu isleri yapiyoruz. Herkes sene sonunda süre doldugu için yil bitmeden önce bu isleri yapip bir an önce hayvanlarini kimliklendirmek istiyor” dedi.

Tekin, Adana genelinde kedi, köpeklerin kimliklerindirilmesi ile ilgili rakamlari da paylasarak, “Simdiye kadar ilçe müdürlüklerimizde 7 bin 700 civarinda kediye, 7 bin 500 civarinda köpege çip takildi. Bu sayinin yil sonunda 20 bini bulacagini tahmin ediyoruz” diye konustu.

Kedi, köpek veya gelinciklerine çip taktirarak kimliklendirmek isteyenler Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinde bu isi yaptirmalari durumunda 135 TL döner sermaye ücreti ödüyor.
Kaynak: İHA