56 Yasinda Anne Oldu, 63 Yasinda Okuma Yazma Kursuna Basladi

Malatya’da yasayan ve okuma yazma bilmeyen Gafure Yücel Kurt 56 yasinda çocuk sahibi olduktan sonra kizina derslerinde yardimci olmak için 63 yasinda kursa basladi.

56 Yasinda Anne Oldu, 63 Yasinda Okuma Yazma Kursuna Basladi
Battalgazi ilçesinde yasayan ve okuma yazma bilmeyen bir süre önce de esini kaybeden 63 yasindaki Gafure Yücel Kurt uzun yillar çocuk sahibi olmak için mücadele verdikten sonra 56 yasinda anne oldu. Babasi okula göndermedigi için egitim alamayan Kurt simdilerde ise kizi Özge’nin egitimine katki sunmak için okuma yazma kursuna basladi.

Önümüzdeki yil okula baslayacak olan kizi Özge ile yazildigi kursa birlikte gelip giden Kurt yillar sonra çocuk sahibi olmanin verdigi mutlukla hayata tutundugunu söyledi.

Okula gidemedigi için hep üzüldügünü daha önce de degisik kurslara yazilarak kendini gelistirmek için gayret gösterdigini ifade eden Gafure Yücel Kurt, ”Babam okula göndermemisti. Ben üzülüyordum niye okumadim diye. Okur yazarligimin olmadigina üzülerek kurslara kayit olmaya basladim. Dikis kursuna falan yazildim. Kurslara gitmeme izin vermediler ama mücadeleye devam ettim. Kendi imkanlarimla ayakta kalmak istiyordum ve bunu basardim” dedi.



"56 yasinda anne oldum"

Uzun yillar çocuk sahibi olmak için mücadele ettigini de kaydeden Kurt, “Bir gün çocugum olursa çocugumla birlikte okumaya baslayacagim dedim. Çok sükür Allah beni unutmadi yaslandirdi ama bana evlat nasip etti. 63 yasindayim 56 yasinda anne oldum. Kizim için okuma yazma ögrenmek istiyorum. Çocugum su anda 6 yasinda. Simdi hayatimi çocuguma adadim kizima yardimci olmak için okuma yazmayi da basaririm insallah“ ifadelerini kullandi.

"Kizi ile birlikte kursa geliyor"

Battalgazi Halk Egitim Merkezi ögretmelerinden Murat Danis ise Gafure Yücel Kurt’un kursa kizi Özge ile birlikte geldigini belirterek, ”Birinci seviyede okuma yazma hiç bilmeyen kursiyerlerimiz kursa geliyor ve buradan ilk basamaktan basliyoruz birinci kademede yaklasik 3 buçuk aylik gibi bir süreçte okuma yazma ögretiyoruz. Sonra ikinci kademe ders veriyoruz ilkokul diplomasi yerine geçmekte. Gafure ablamizda kursiyerlerimizden biri çocugu ile birlikte kursumuza geliyor okuma yazma için gayret gösteriyor. Çocugu ana okul seviyesinde birinci sinifa basladigi zaman çocuguna faydali olabilmek ona yön göstermek, okuma ve yazmasina yardimci olabilmek için de okuma kursuna geliyor“ seklinde konustu.

Kurlara katilim saglayan her bir kursiyerin ayri bir hikayesinin bulundugunu aktaran Büyüksehir Belediyesi Kadin Aile ve Gençlik Hizmetleri Sube Müdürü Hilal Yildirim da, “Büyüksehir belediyesi bünyesinde kadinlara, gençlere ve çocuklara yönelik çesitli kurslarimiz mevcut. Kurslarimizda özellikle kadinlarin meslek edinmesine yönelik kurslarimiza daha agirlik veriyoruz. Ancak sadece meslek edindirmenin yeterli olmadigini anladik ve büyüksehir belediyemiz ve halk egitim araciligiyla okuma yazma kursumuzu baslattik. Kursumuza müracaatlar oldukça yogun. Kursiyerlerimiz bütün ihtiyaçlarini kendileri giderebilmek için hastaneye gidebilmek, otobüse binebilmek için kursumuza geliyorlar. Bize desteklerini esirgemeyen Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA