Meksika'da Jalisco Yeni Nesil Karteli'ne Büyük Darbe Açiklamasi Kartel Liderinin Kardesi Yakalandi

Meksika’nin en büyük suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri El Mencho’nun kardesinin yakalandigi bildirildi.

Meksika'da Jalisco Yeni Nesil Karteli'ne Büyük Darbe Açiklamasi Kartel Liderinin Kardesi Yakalandi
Meksika’nin en büyük suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli’ne (CJNG) darbe vuruldu. Meksika Savunma Bakanligi (SEDENA) tarafindan yapilan açiklamada, Jalisco eyaletinin Tlajomulco de Zuniga sehrindeki bir mülke Meksika ordusu tarafindan düzenlenen operasyonda CJNG lideri El Mencho lakapli Nemesio Oseguera Cervantes’in kardesi Tony Montana lakapli Antonio Oseguera Cervantes’in yakalandigi belirtildi.

Kartelde kardesi sayesinde çesitli görevler üstlendigi belirtilen Antonio Oseguera Cervantes’in kartel adina kara para aklama, yüklü miktarda silah alimi ve diger suç örgütlerine yönelik saldiri düzenleme suçlarina karistigi ifade edildi.

SEDENA, Ulusal Muhafizlar ve Cumhuriyet Bassavciligi ekiplerinin de destek verdigi operasyon sonucunda 1 adet uzun namlulu silah, 6 adet tabanca, 9 adet sarjör, 2 araç ve 1 paket kokaine de el konuldugunu bildirdi. Yetkililer ayrica, Antonio Oseguera Cervantes’in kartelin finans ve lojistik faaliyetlerinde önemli görevler üstlenmesi ve çok sayida siddet eylemini yönetmesi sebebiyle bu olayin ülkedeki suç örgütlerinden birine büyük bir darbe oldugunu ifade etti.



ABD’de en çok arananlar listesinde

ABD Uyusturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) en çok arananlar listesinde yer alan Cervantes, ABD Hazine Bakanligi tarafindan da kara para aklamakla suçlaniyor. CJNG lideri olan El Mencho lakapli Nemesio Oseguera Cervantes’in basina ise ABD Hükümeti tarafindan 10 milyon dolar ödül konuldu.
Kaynak: İHA