Kovalamaca Sonucu Yakalanan Alkollü Ve Ehliyetsiz Sürücü Açiklamasi' Bizi Yaktiniz Memur Bey'

Bursa’nin Inegöl ilçesinde evine gitmekte olan polisin önüne aracini sürüp kaçan sürücünün 2.30 promül alkollü oldugu tespit edildi. Kovalamacada yakalanip "Bizi yaktiniz memur bey" diyen sürücüye alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 5 bin 497 TL cezai islem uygulandi.

Kovalamaca Sonucu Yakalanan Alkollü Ve Ehliyetsiz Sürücü Açiklamasi' Bizi Yaktiniz Memur Bey'
Olay Inegöl-Alanyurt yolu üzerinde meydana geldi. Inegöl den Alanyurt’a seyreden sürücü Suat Y.(37), yönetimindeki 16 APG 993 plakali otomobilini, ayni yöne kendi araciyla seyir halinde olan polisin aracinin üzerine sürdü. Polis, manevra yaparak kazayi önledi. Polisin ’dur’ ihtarina uymayan sürücü, hizla kaçmaya basladi.

Ihbar üzerine meslektaslari da polis otolariyla sürücüyü durdurmak istediler. Yaklasik 15 kilometre süren kovalamaca sonucu, 16 APG 993 plakali otomobil Orhaniye mahallesi Nuri Dogrul Caddesi üzerinde durduruldu.

Sürücünün araci polis ekiplerince arandi. Sürücü Suat Y. "Sabaha kadar arayin. Çagiralim ehliyetli birini, yürüyüp gidelim buradan. Kiz arkadasim var arabada niye bu kadar uzatiyoruz ki. Islemimi yapin, gidelim buradan. Bizi yaktiniz memur bey. Üfleyecegimiz bir sey varsa üfleyelim hemen buradan gidelim. Yedik mi cezayi?" dedi.

Yapilan alkol testi sonucu sürücünün, 2.30 promil alkollü oldugu ve sürücü belgesi olmadigi tespit edildi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 Bin 674 TL cezai islem uygulanirken, ifadesi alinmak üzere karakola götürüldü.
Kaynak: İHA