Ögrenciler Robotik Kodlama Ögreniyor

Sinop’un Dikmen ilçesinde ortaokul ve lise ögrencileri, robotik kodlama atölyesinde ürettikleri robotlari kodlamayi ögreniyor. Ögrenciler, yilsonunda üretecekleri büyük projeler için çalisiyor.

Ögrenciler Robotik Kodlama Ögreniyor
Dikmen’de yeni kurulan Ercüment Türkmen Anadolu Lisesi bünyesinde ilçede egitim gören toplam 59 ortaokul ve lise ögrencisinden olusan gruplara haftanin iki günü robotik kodlama kursu veriliyor. Ögrenciler, ögretmenleriyle birlikte çesitli robotik parçalari entegre ederek bütün haline getirip kodlarini hazirliyor.

Kursun 2 ay önce basladigini ve ögrencilerin simdilik küçük parçalari yönettiklerini kaydeden kurs ögretmeni Ahmet Dayi, “Çocuklarimiz burada robotik kodlama yapiyorlar. Çagimiz bilisim çagi oldugu için biz de bu konuda ögrencilerimize yardimci olmak istiyoruz, bu yüzden çocuklara robotik yapimini ve kodlama yazimini ögretiyoruz. Ders olarak led yakma veya motor çevirme gibi seyleri ögretiyoruz, ardindan da robot birlestirmeye odaklaniyoruz. Su anda 2 ay geçti dersimizin baslamasi üzerinden, simdilik küçük ölçekte parçalari ögretiyoruz. Yilsonunda ise ögrettigimiz parçalari birlestirip daha büyük robotlar yapmayi planliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA