(ÖZEL) Yürüyebilmek Için 2 Bin 869 Kilometre Yol Geldi

Dubai ve Suudi Arabistan’da umdugunu bulamayan futbol menajeri Eskisehir’de aldigi fizik tedavi ile 3 haftada desteksiz yürümeye basladi.

(ÖZEL) Yürüyebilmek Için 2 Bin 869 Kilometre Yol Geldi
Suudi Arabistan’da futbol menajerligi yapan Gassan Waked’in, beyin damarlarinda sislik tespit edilip 2015 yilinda doktorlar tarafindan anevrizma teshisi kondu. Daha sonra hematom ve hidrosefali gelismesi sonucu sant ameliyati olan Waked, operasyon sonrasi yürüme bozuklugu, dengede güçlük, sag kolunu ve bacagini kullanmada zorluk gibi sorunlar yasayarak hareket kabiliyetini neredeyse kaybetti. Eski sagligini geri kazanabilmek adina Suudi Arabistan’da ve Dubai’de fizik tedavi ve rehabilitasyonlar alan Gassan Waked, istedigi sonucu elde edemedi. Waked, arastirmalari sonucunda basarili tedavilerini kesfettigi Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezine gelerek tedavi olmaya karar verdi. Planlanan 4 haftalik tedavinin 3 haftasini geride birakan Gassan Waked, büyük asama kaydederek kendisine gösterilen birçok hareketi, basarili bir biçimde yapmaya basladi.



“Su anda desteksiz yürüyebiliyorum”

Yasadiklarini ve rahatsizligini anlatan Gassan Waked, geçirdigi ameliyat sonrasi hareket edemedigini aktardi. Tavsiyeler ve arastirmalari sonucunda Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi’ni kesfeden Waked, kaydettigi asamalar ve mutlulugu hakkinda söyle konustu;

“Suudi Arabistan’da futbol menajeri olarak görevi yapiyorum. Isimi yaptigim esnada beyin damarlarimdaki tikanikliktan dolayi rahatsizlik geçirdim. Daha sonra beyin damarlarimda patlama ve pihtilasma gerçeklesti. Ameliyat esnasinda da doktorlar anevrizma teshisi koydu. Basima gelen bu olay 2015 yili Eylül ayinin 1’inci haftasinda gerçeklesti. Yaklasik 7 haftalik koma sürecim oldu. Sonrasinda rehabilitasyon için Türkiye’ye geldim. Ilk zamanlar ayaga dahi kalkamiyordum ama su anda yürüyebiliyorum, kalkabiliyorum ve ayakta durabiliyorum. Türkiye’yi begeniyorum, zaten daha önce tur için buraya gelmistim. Daha öncesinde Cidde’de ve Dubai’de aldigim rehabilitasyonlardan ziyade buradaki tedavi daha efektif, ayni zamanda hava olarak da Dubai’den daha iyi.”

“Fizyomer’in rehabilitasyon konusundaki basarili çalismalarini duymus”

Gassan Waked’in tedavi sürecini yakindan inceleyen Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi Kurucusu ve Tibbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, süreç hakkinda; “Hastamiz Gassan Bey, bize Dubai’den geldi. Daha önceki beyin anevrizmasi nedeniyle beyinde hematom ve hidrosefali gelismis, akabinde sant ameliyati olmus. Sonrasinda yürüme bozuklugu, dengede güçlük, sag kolunu ve bacagini kullanmada zorluk sikâyetleri baslamis. Bu nedenle ülkesinde gördügü rehabilitasyondan çok memnun kalmamis ve çok gelisme gösterememis. Fizyomer’in rehabilitasyon konusundaki basarili çalismalarini duymus ve kendisi bizimle iletisime geçti. 4 haftalik bir program için ailesi, Gassan Bey’i bize getirdi. 3’üncü haftamiz bitti ve denge bozuklugu, yürümedeki zorlugu çok önemli ölçüde azaldi, sag kol ile bacagindaki güçsüzlük kalmadi. Kendisi de tedavisinden çok memnun. Amacimiz hastamizin sagligina kavusmus olarak, Eskisehir’den ve Türkiye’den memnun kalarak, ailesinin yanina dönmesini saglamak” diye konustu.

Kaynak: İHA