OMÜ Tip Fakültesi'nde Hafta Sonu Ve Poliklinik Ve Ameliyat Hizmeti Basladi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tip Fakültesi’nde hafta sonu poliklinik ve ameliyat mesaisinin basladigini söyledi.

OMÜ Tip Fakültesi'nde Hafta Sonu Ve Poliklinik Ve Ameliyat Hizmeti Basladi
Saglik alaninda Türkiye’nin öncü kuruluslarindan OMÜ Tip Fakültesi Hastanesi, hafta sonu poliklinik ve ameliyat mesaisini baslatti. Rektör Ünal ve üniversite üst yönetimi hafta sonu mesaisinde bulunan hastane yönetimi ile bir araya geldi.

Tip Fakültesi Dekanligi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen tesekkür bulusmasinda konusan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Tip Fakültesi’ne duyulan bir güven var. Bu çok degerli. Basit konularda vatandas özel hastaneleri tercih ederken daha ciddi konularda ve operasyonlarda rotasini tip fakültesine çeviriyor. Fakültenin de aldigi karara güveniyor. Vatandasin bu egilimi arkadaslarimiz tarafindan, basta bashekimlik olmak üzere müdürlerimizin, personellerimizin çabasi ile olustu. Tip Fakültesi devletten, vatandastan ya da toplumdan bagimsiz kendi kurallariyla yasayan, bir yapi degil de tam aksine bütün imkanlariyla hizmet eden bir yapi oldugunu ortaya koydu. Sonuç itibariyle burasi çok degerli” dedi.



“Böyle bir açilim çok kiymetliydi”

Hafta sonu poliklinik ve ameliyat hizmetinin önemine deginen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Örnegin Karadeniz’in onkolojik vakalari artis varsa bunu önceden arastirip tespit etmek gerekiyor. Burada ne yapilabilir noktasinda önemli bir farkindalik çalismasi yapilmasina ihtiyaç var. Yani toplumun bilgilendirilmesine, toplumun hasta olmadan önce onu engelleyecek ve farkindalik olusturacak çalismaya ihtiyaci var. Merkezlerimiz burada ciddi bir rol üstlenebilir. Ayrica tip fakültesinin hafta sonu hizmet vermesi çok önemli. Böyle bir açilim çok kiymetliydi. Daha önce de söylemistim tip fakültesiyle alakali sikâyetler de hem tür olarak hem de sayisal olarak ciddi azalma yasadi. Emegi geçen ve olan bütün arkadaslara tesekkür ediyorum. Tip Fakültesi’nin farkli bir boyutta konuslanmasina ve bölge için olan önemini devam ettirerek artiracagini düsünüyorum” diye konustu.



“Samsun ve bölgemiz için çok önemli bir adim”

Toplanti odasinda gerçeklestirilen görüsmenin ardindan Rektör Ünal ve beraberindekiler hafta sonu mesai gerçeklestiren tüp bebek merkezi ve kadin hastaliklari, kardiyoloji, çocuk psikiyatri, nöroloji, ortopedi ve onkoloji polikliniklerini ziyaret ederek hem görev yapan doktor ve personelle hem de hastalarla sohbet ederek ikramda bulundu. Doktor ve personellere özverilerinden dolayi tesekkür eden Rektör Ünal, “Sizlerin sagduyusu ve özverisi ile Tip Fakültemiz farkli bir boyut kazanacak. Tip Fakültesi’nin hafta sonu çalisiyor olmasi Samsun ve bölgemiz için çok önemli bir adim. Birçok açidan çok fayda saglayacagini düsündügümüz bir uygulama ve bunun mimarlari sizler olacaksiniz. Sizlere çok tesekkür ediyorum ve kolayliklar diliyorum” seklinde konustu.

Rektör Ünal ve ekibi poliklinik ziyaretlerinin ardindan yeni faaliyete geçen ve Cumhurbaskanligi Toplu Açilis Programi’na dahil edilen ‘Genel Yogun Bakim Ünitesi’ni ve polikliniklerin yani sira hafta sonu ameliyat yapimina da baslayan ameliyathaneyi ziyaret ederek bu birimlerin doktor ve personelleriyle bir araya geldi.

Programlara ayrica Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a yardimcilari Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Basoglu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alisir, hastane yönetiminden bashekim yardimcilari Prof. Dr. Hizir Ufuk Akdemir, Prof. Dr. Davut Güven, Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Yasin Selçuk, Bashemsire Sepnem Kayan, Hastane Müdürleri Eylem Serinkaya, Ugur Güngör ve Osman Gül eslik etti.

Ziyaret sonunda, hastane yönetimi, uygulamadan çok memnun olduklarini dile getirerek, Rektör Ünal ve üniversite üst yönetimine desteklerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA