Maskeyi Birakinca Hastaliklar Çogaldi

Soguk havalarin baslamasiyla birlikte hasta olan veya önlem almak isteyen vatandaslarin ugrak adresi aktar dükkânlari oldu.

Maskeyi Birakinca Hastaliklar Çogaldi
Son zamanlarda artan soguk alginligina bagli hastaliklarla birlikte aktar dükkânlarinda olusan yogunluk dikkat çekiyor. Vatandaslar hastaliklara karsi bitkisel ürünleri tercih ediyor. Eskisehir’de aktar dükkâni isletmecisi olan Koray Özkiliç, son zamanlarda en çok satilan ürünlerle ilgili bilgiler verdi. Koray Özkiliç, vatandaslar genel olarak maske takmayi biraktigi için hastaliklarin daha bulasici oldugunu söyledi.

Özellikle vücut isisini arttiran ürünlerin daha çok ragbet gördügünü belirten Özkiliç, “En çok vücudun savunmasini arttiran antioksidan özelligi olan ürünler satiyoruz. Propolis, ihlamur, zencefil, zerdeçal, havlican, tarçin, karanfil ve kebabiye yogun ilgi görüyor. Yani vücudu kizistiran ürünler çok satiliyor. Soguk sicak hava degisimleri sik yasandigindan insanlar çok çabuk hastalaniyor. Arti olarak maske takmayi biraktigimiz için birbirimize çok çabuk grip ve nezle bulastirabiliyoruz. Bu sebeple saydigim ürünler çok satiliyor. Belirttigim ürünler grip gibi hastaliklara da iyi geliyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA