ADÜ Turizm Fakültesi Ögrencileri Urla'yi Gezdi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi Bölümü ögrencileri, Izmir’in Urla ilçesini ziyaret etti. Ögretim elemanlari Alev Topçu ve Neslihan Hurda esliginde Urla’nin dogal ve tarihi bölgelerini gezen ögrenciler, etkinligin çok keyifli geçtigini söyledi.

ADÜ Turizm Fakültesi Ögrencileri Urla'yi Gezdi


ADÜ Turizm Fakültesi ögrencileri, ‘Hem Eglendik, Hem de Ögrendik’ etkinliklerinde farkli ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Ögrencilerin son duragi Izmir’in Urla ilçesi oldu. Dogal ve tarihi güzellikleri yerinde inceleyerek bilgi sahibi olmak amaciyla düzenlenen etkinlikte ögrencilere Fransizca ögretim eleman Alev Topçu ve Ingilizce ögretim elemani Neslihan Hurda da eslik etti. Ögrenciler Urla’da ilk olarak 360 Derece Arastirma Dernegi’ne gitti. Dernekte Arkeolog Osman Erkurt ve Mualla Erkurt tarafindan turizm fakültesi ögrencilerine arkeolojik verilere dayanarak ve antik dönemin tarihsel özelliklerine uygun sekilde yeniden yaptiklari teknelerle gerçeklestirdikleri deniz yolculuklari hakkinda bilgi verildi.



Klazomenai’ye hayran kaldilar

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin ögle yemegi ikraminda bulundugu turizm fakültesi ögrencilere daha sonra Urla Sanat Sokagi’ni gezdi. Son olarak 12 Iyon kentinden biri olan ve yerlesim tarihçesi M.Ö. 4000’e kadar uzanan Klazomenai’yi ziyaret eden ögrenciler, antik kente hayran kaldi.
Kaynak: İHA