ADÜ'de AB Projesinin Ikinci Toplantisi Düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Yilmaz koordinatörlügünü yaptigi ’Medicinal Beekeeping for Beekeepers’ adli Erasmus + Avrupa Birligi Projesi’nin ikinci toplantisi Italya’nin Perugia kentinde gerçeklestirildi.

ADÜ'de AB Projesinin Ikinci Toplantisi Düzenlendi


ADÜ Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yilmaz’in koordinatörlügünü yaptigi ’Medicinal Beekeeping for Beekeepers-MEDI-BEEB’ adli Erasmus + AB projesinin ikinci ulus ötesi toplantisi gerçeklestirildi.

Projenin partneri ve Avrupa’nin en büyük çiftçi örgütlenmesinden biri olan Umbria Çiftçiler Birligi tarafindan organize edilen toplantiya, Türkiye’den Aydin Adnan Menderes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Aydin Ili Ari Yetistiricileri Birligi, Polonya’dan Çevre ve Yasam Bilimleri Üniversitesi, Litvanya’dan Vitautas Magnus Üniversitesi, Italya’dan Umbria Çiftçiler Birligi ve temsilcileri katildi.



Proje çerçevesinde Italya Umbria bölgesindeki bazi ari yetistiricileri ve isletmeler ziyaret edilerek, aricilikta kullanilan yeni uygulamalar ve ari ürünlerinin degerlendirmesine yönelik bilgi paylasiminda bulunuldu. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Prof. Dr. Murat Yilmaz ve proje ekibini tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA