Sinop'ta Ortaokul Ögrencilerine Kültür Gezisi

Sinop’un ilçelerinde yasayan, kent merkezinde tarihi mekanlari ve kültürel bölgeleri hiç görmeyen ortaokul ögrencilerine yönelik "Sehrimi Geziyorum, Tarihimi Ögreniyorum” isimli proje çerçevesinde gezi düzenlendi.

Sinop'ta Ortaokul Ögrencilerine Kültür Gezisi
Sinop Tanitim, Doga, Kültür ve Turizm Dernegi (SINTAD) tarafindan hazirlanan ve Içisleri Bakanligi’nca desteklenmeye uygun görülen “Sehrimi Geziyorum, Tarihimi Ögreniyorum Projesi" çerçevesinde Boyabat ilçesinden 30 ortaokul ögrencisine gezi düzenlendi.

Ögrenciler, görevli ögretmenleri koordinesinde 30 Kasim Sinop Deniz Sehitleri Anma törenlerine katildi, ardindan birçogu tarafindan daha önce hiç gezme ve görme firsati olmayan Hamsilos Tabiat Parki, Pasa Tabyalari, Sahin Tepesi ile Seyyid Ibrahim Bilâl Türbesi gibi tarihi ve kültürel mekânlari görme firsati buldu.

Geziye ev sahipligi yapan SINTAD Baskani Yakup Üçüncüoglu, “Dernegimiz tarafindan hazirlanan, Içisleri Bakanligi tarafindan da desteklenen proje çerçevesinde Sinop’ta daha önce denizi ve tarihi yerleri görmemis, denizden uzak ilçemizdeki 30 ögrencimizi getirdik. Tarihi yerleri gösteriyoruz, tekne turu düzenliyoruz, müzelerimizi, kalemizi, Pasa Tabyalari’ni gezdiriyoruz ve buralarda tanitim yapiyoruz. Ardindan tekrar evlerine teslim edecegiz. Projemizin devaminda farkli etkinlikler de düzenlenecek. Sinop tarihi ve 30 Kasim Rus baskinina özel kitaplar bastirarak okullarimiza ve kurumlara hediye ediyoruz” diye konustu.

Ögrencilerin büyük sevinç ve heyecan duydugu gezi programinda, aralarinda hiç deniz görmemis veya tekneyle denize açilmamis çocuklara yönelik düzenlenen tekne turu gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA