Dirsegini Kullanamayan Kadin Artroskopi Ameliyatiyla Sagligina Kavustu

Denizli’de kireçlenme sonucunda olusan kirilmalar nedeniyle dirsegini tam olarak kullanamayan kadin hasta, Özel Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Özgür Özer tarafindan gerçeklestirilen dirsek artroskopisi ameliyatiyla sagligina kavustu.

Dirsegini Kullanamayan Kadin Artroskopi Ameliyatiyla Sagligina Kavustu


Acipayam ilçesinde yasayan 45 yasindaki Fatma Tokbas isimli hasta, dirsek hareketleri oldukça kisitli ve kilitli bir sekilde Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Özgür Özer’e basvurdu. Sol dirsegini tam olarak kullanamayan hasta Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Özgür Özer tarafindan basariyla gerçeklestirilen dirsek artroskopisi ameliyatiyla sagligina kavustu.

Hastanin çok sik rastlanilmayan rahatsizligi ve uygulanan tedavi yöntemi hakkinda bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Özgür Özer, “Hastamizin fiziki muayenesi ve radyolojik görüntülemelerinde baktigimizda, dirsek ekleminde olusan kireçlenme sonucunda kirilmalar meydana geldigini gördük. Osteokondritis dissekans eklem faresi dedigimiz yapilardan dolayi dirsek hareketleri ileri düzeyde kisitliydi ve dirsek eklemi kitlenmis durumdaydi. Kapali yöntem dedigimiz artroskopi yöntemi ile tedavimizi uyguladik. Dirsek hareketlerine eski haline getirerek, hastamizi sagligina kavusturduk. Hastamiz su anda dirsegini kolaylikla hareket ettirebiliyor” dedi.



“Günlük yasami etkiliyor”

Bu rahatsizligin hastalarin günlük yasamina olumsuz etkiledigine dikkat keçen Özer, “Günlük hayatta bu tip durumlar hastalarin yasam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Basit hareketleri yapmakta zorluk çekiyorlar. Artroskopik cerrahi islemi ile büyük ameliyat kesilerine gereksinim duymaksizin bir santimetreden küçük kesiler ile eklemlerin içine minik kameralar ile girerek ameliyatlari gerçeklestiriyoruz. Ameliyat sonrasi hastalarin dirsegini kullanmasi ve rehabilitasyonu çok daha çabuk olmaktadir” diye konustu.



Op. Dr. Özgür Özer tarafindan gerçeklestirilen dirsek artroskopi ameliyati ile sagligina kavusan Fatma Tokbas ise “Sol kolumda sürekli agri, parmaklarimda uyusma oluyordu. Kolumu kiviramiyordum, bu yüzden hareket kisitliligi mevcuttu. Dr. Özgür beye çok tesekkür ediyorum, ameliyatin üzerinden bir hafta geçti, kolumda agri veya sizi kalmadi. Kolumu hareket ettirebiliyorum, kolaylikla kivirabiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA