Elazig'da 'Çök, Kapan, Tutun' Tatbikati Yapildi

Elazig’da Kredi ve Yurtlar Kurumunda ‘Çök, kapan, tutun’ tatbikati gerçeklestirildi.

Elazig'da 'Çök, Kapan, Tutun' Tatbikati Yapildi
Içisleri Bakanligi, AFAD ile Gençlik ve Spor Bakanligi is birliginde Türkiye geneli 81 ilde yapilan ’Çök, Kapan, Tutun’ tatbikati Elazig’da da gerçeklestirildi.

Bu çerçevede tatbikat Harput Kiz Yurdu basta olmak üzere tüm KYK kurtlarinda yapildi. Tatbikata Vali Ömer Toraman, FÜ Rektörü Fahrettin Göktas, Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren’de katildi.

Ikaz zilinin çalmasi ile ögrenciler ve protokol çök, kapan ve tutun hareketini yapti. Ardindan tüm yurt tahliye edildi.

Tatbikat hakkinda bilgi veren Vali Ömer Toraman, “Bugün Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanligi isbirliginde AFAD baskanligimizca KYK’ya bagli yurtlarda bir tatbikat gerçeklestirdik. Ilimizde de suanda Harput Kiz Yurdu’nda ki tatbikata bizde katildik. Çök, kapan, tutun ve tahliye tatbikati gerçeklestirildi.

Burada amaç bir deprem oldugunda nasil davranilacagini, çök, kapan ve tutun yasamsal hareketinin önemini vurgulamak istedik. Pratigini yaptik. Sarsinti geçtikten sonra da güvenli bir sekilde uygun yollari kullanarak tahliye pratigini gerçeklestirmek için tatbikat düzenlendi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan 2022 yili tatbikat yili olarak ilan edildi. Yil boyunca degisik çapta ve nitelikte tatbikat yaptik” dedi.

Kaynak: İHA