Edebiyat Fakültesi FEDEK Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi çerçevesinde çagdas egitimde mükemmeliyeti yakalama hedefi dogrultusunda Edebiyat Fakültesinden sekiz bölümün akreditasyonu için yapilan FEDEK basvurusunun degerlendirme ve denetleme süreci tamamlandi.

Edebiyat Fakültesi FEDEK Degerlendirme Toplantisi Yapildi
FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi) tarafindan 5-8 Kasim 2022 tarihlerinde üç gün boyunca 19 kisilik akademik bir heyet tarafindan incelenen ve denetlenen Edebiyat Fakültesinin sekiz ayri bölümü (Arkeoloji, Cografya, Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari, Felsefe, Ingiliz Dili ve Edebiyati, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyati) için degerlendirme sonuç toplantisi Atatürk Üniversitesi Rektörlügü Senato salonunda gerçeklesti.

Açilisini Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin yaptigi toplantida FEDEK heyet baskani ile heyet üyeleri, Edebiyat Fakültesi Dekani, Dekan Yardimcilari ve ilgili Bölüm Baskanlari hazir bulundu. FEDEK heyet baskani Prof. Dr. Sadullah Sakallioglu Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek Edebiyat Fakültesinde akreditasyon basvurusunda bulunan bölümlerin ve Edebiyat Fakültesinin genel bir degerlendirmesini yapti. Ardindan Bölümlerden sorumlu degerlendiriciler denetledikleri bölümlerle ilgili hazirladiklari raporlari sundular. FEDEK’e akreditasyon için basvuruda bulunan bölümlerin güçlü ve zayif yönlerinin seffaf bir sekilde dile getirildigi toplantida Edebiyat Fakültesinin yeni hizmet binasinin ögrencilerin her türlü ihtiyaçlarini karsilayacak düzeyde tasarlandiginin alti çizildi. Ayrica hazirlanan raporlarda Edebiyat Fakültesinin ve ilgili bölümlerinin ögretim üyesi açisindan dolgunlugu, egitimde dijital alt yapi kalitesi, degisim programlari ve uluslararasilasma, ögrenci kulüplerinin çesitliligi, sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerde zenginlik, ögrencilerde aidiyet ve güven duygusunun gelismis olmasi gibi hususlar dikkat çekti.

Toplantinin sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, yapilan incelemelerden ve toplantidan duydugu memnuniyeti dile getirerek FEDEK heyetine tesekkürlerini iletti. Çomakli, göreve geldikleri günden bu yana üniversitemizde modern egitim sistemine geçme, dünyanin önde gelen üniversiteleriyle es deger düzeyde bilim üreterek egitim verme hedefiyle hareket ettiklerini vurguladi ve bu yöndeki tüm taleplere, yeniliklere açik olduklarini; bu baglamda üniversitenin tüm imkânlarinin seferber edildigini söyledi.

Kaynak: İHA