Genç Kadinin Karnindan 3 Kiloya Yakin Kitle Çikartildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden(KKTC) Samsun’a tedaviye gelen 26 yasindaki kadinin karnindan 3 kiloya yakin kitle çikartildi.

Genç Kadinin Karnindan 3 Kiloya Yakin Kitle Çikartildi
26 yasindaki E. K. adli kadin, karninda sislik, nefes alamama, tuvalete çikamama gibi sikayetlerle KKTC’de bir hastaneye basvurdu. Burada karninda kitle oldugu tespit edilen E. K., ameliyat olmak için Medicana Intarnational Samsun Hastanesi’ne geldi. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Cazip Üstün tarafindan ameliyata alinan genç kadinin karnindan 2 kilo 890 gram agirliginda, 20’ye 20 santim büyüklügünde bir kitle çikartildi.

“Hastanin karnindan 3 kiloya yakin kitle çikartildi”

Genç hastanin karnindan 3 kiloya yakin kötü huylu kitle çikartildigini belirten Prof. Dr. Cazip Üstün, “Hastamiz 26 yasinda. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde yasamini sürdürüyor. Orada yapilan tedavide karinda kitle tespit edilmis. Gelmeden önce yapilan tomografi de asagi yukari 20’ye 20 cm büyüklügünde bir kitle ile karsilasilmis. Orada yine dermoid kist denilen yani içerisinde kil olan bir tümör sekli olarak rapor edilmis. Kitlenin büyüklügü nedeniyle hastamiz neredeyse nefes bile alamiyordu. Gerekli hazirliklari yapip ameliyata aldik. 2 bin 890 gram agirliginda bütün karni dolduran bir kitle çikarttik” dedi.



“Ilaç tedavisine cevap verme ihtimali çok fazla”

Tümörün kötü huylu çikmasina ragmen, genç hastanin ilaç tedavisi ile hastaliktan kurtulma ihtimalinin oldukça yüksek oldugunu ifade eden Prof. Dr. Üstün, “Frozen dedigimiz ameliyat sirasinda kabaca tümörün cinsi hakkinda bilgi veren patolojik tetkik yaptirdik. Ilk tetkik sonucu mix germinal tümör olabilecegini söylediler. Hastamiz genç ve bekar oldugu için fertilite koruyucu cerrahi dedigimiz yöntemle kitleyi çikarttik. Bagirsaklarda olan yapisikliklari temizledik. Rahimde bir sikinti olmadigi için almadik ve ileride çocuk sahibi olabilmesinde bir engel yok. Tabii, kemoterapi ve ilaç tedavisi alacak. Bu gibi durumlarda hastalarin ilaç tedavisine cevap verme ihtimali çok yüksek oluyor. Insallah hayirlisiyla tamamiyla kurtulacak diye tahmin ediyoruz. Kist, bütün karni doldurdugundan dolayi hastamiz ameliyat öncesi nefes alamiyordu. Kitle, diyaframi da baskiliyordu. Büyük tuvaletine çikmakta da zorlaniyordu. Ameliyatin ardindan bunun gibi sikintilari atlatmis oldu. Kemoterapi ve ilaç tedavisi ile de tamamen sagligina kavusmasini diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA