Borçka-Karagöl Sonbaharda Dügün Çekimlerinin Gözde Mekani

Artvin’de sonbahar renklerine bürünen Borçka ilçesindeki Karagöl bugünlerde dügün fotografi çektiren çiftlerden yogun ilgi görüyor. Karagöl, yazin yesilin, sonbaharda sari, turuncu ve kirmizinin onlarca tonuna bürünen agaçlarin göle yansimasiyla ziyaretçilerine kartpostallik görüntüler sunuyor.

Borçka-Karagöl Sonbaharda Dügün Çekimlerinin Gözde Mekani
Artvin’de her mevsim ayri güzellige bürünen Borçka ilçesindeki Karagöl Tabiat Parki, sonbaharin gelisiyle birlikte olusan renk cümbüsü hayranlik uyandiriyor. Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alani olan Camili’ye giden yol üzerinde bulunan ve 368 hektarlik alana sahip Borçka Karagöl Tabiat Parki, çevresindeki vadiler ve ormanlarla kapli essiz dogasiyla fotograf ve doga tutkunlarinin vazgeçilmezleri arasinda yer aliyor.

Borçka-Karagöl essiz güzelligiyle dünya evine giren çiftlerin özel anlarini ölümsüzlestiren dügün fotografçilarinin dogal stüdyosu haline geldi. Dügün fotograflarini, dogada çektirmek isteyen çiftler, renk cümbüsüyle yagli boya tablolarini aratmayan Karagöl’ün sundugu kartpostallik görüntülerle mutluluklarini perçinliyor.

Bölgede dügün fotografçiligi yapan Hasan Avci, dis çekimlerde çiftlerin özelikle Borçka Karagöl’ü tercih ettiklerini söyledi.

17 yildir Dügün Fotografçiligi yapan Hasan Avci “Artvin’in dogasi zaten dogal plato. Genelde her yerde çekiyoruz ama Borçka Karagöl daha çok tercih ediliyor. Doga harikasi bir yer. Bin bir renk var dogada özellikle sonbaharda yansimalar güzel oluyor. Çiftlerimiz genelde burayi tercih ediyor bizde çiftlerimizle beraber dogada bir seyler yapmaya çalisiyoruz” dedi.

Rize’den gelen Fotografçi Zehra Yilmaz ise “Fotografi hobi olarak yapiyorum tabi ara ara profesyonellik katiyorum ama genelde hobi olarak yapiyorum. Bu yil burasi çok güzel oldu. 5 - 6 ay önce oldugu gibi. Geçen hafta Savsat’taydim Savsat’i bir türlü bu kadar kizartamadik. Renklerin güzelligi her ton var yani. Bir kareyi on kere çekiyorum dönüp dönüp yine çekiyorum yani doyamiyorsunuz güzellige. Sonbahar en güzel Borçka’da yasaniyor. Ülkemizin hemen hemen her yerinde var bu güzellikler ama biz gidebildigimiz yeri görünce büyüleniyoruz” diye konustu.

Gelinligiyle Karagöl’e gelen Askin Nur da yaptigi açiklamada “Bu mevsimi bekledik biz. Dört mevsim bir arada. Yaz, Kis, Sonbahar, Ilkbahar olarak. Güzel bir dis çekimimiz oluyor Hasan Avci’nin sayesinde. Doga harikasi oldugu için, tüm renkler bir arada oldugu için. Göl zaten muhtesem her sey dogal oldugu için burayi tercih ettik. Dügünümüz oldu dis çekimimizi yapiyoruz bugün. Havada güzel sansimiza. Tüm renkler bir arada 4 mevsim bir arada o sekilde güzel geçiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA