Fransa'nin Tahran Büyükelçisi Iran Disisleri Bakanligi'na Çagrildi

Fransa’nin Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche, Fransa Disisleri Bakani Catherine Colonna’nin açiklamalari nedeniyle Iran Disisleri Bakanligi’na çagirildi.

Fransa'nin Tahran Büyükelçisi Iran Disisleri Bakanligi'na Çagrildi


Fransa’nin Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche, Iran Disisleri Bakanligi’na çagirildi. Iran Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Fransa Disisleri Bakani Catherine Colonna’nin meclisteki kabul edilemez açiklamalari ve parlamentonun Iran’daki gelismelere iliskin müdahaleci kararinin mecliste onaylanmasina tepki olarak Büyükelçi Roche’inin Disisleri Bakanligi’na çagirildigi aktarildi. Açiklamada, Paris yönetiminin Iran aleyhindeki asilsiz suçlamalarin kinandigi ve bu suçlamalarin kabul edilemez oldugu belirtildi.

Fransa ve bazi Avrupa ülkelerinin insan haklari konusunu kötüye kullandigi vurgulanan açiklamada, bu ülkelerin, uluslarin haklarina aykiri tek tarafli ve zorlayici yaklasimlara basvurarak insan haklari iddiasinda bulunma yetkilerinden yoksun olduklari belirtildi. Açiklamada, Fransa Büyükelçisi Roche’nin konuyu Paris yönetimine iletecegi belirtildi.
Kaynak: İHA