Edremit Belediyesi Zeytinyaglari Için Hasat Devam Ediyor

Balikesir’in Edremit Belediyesi kendi tarlalarindaki zeytinleri kendisi hasat ediyor. Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyagi üretim merkezlerinin basinda gelen Edremit ilçesinde zeytin hasat telasi yasanirken Edremit Belediyesi de bünyesindeki zeytinleri toplayarak elde edilen kaliteli zeytinyaglarini birinci elden tüketiciye ulastiriyor.

Edremit Belediyesi Zeytinyaglari Için Hasat Devam Ediyor
Edremit Belediyesi Tarimsal Isler Müdürlügü tarafindan olusturulan ekipler farkli yerlerdeki arazilerde hasada devam ediyor. Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan da hasatta çalisan zeytin isçilerini ziyaret etti. Çalisanlara kolayliklar dileyen Baskan Arslan, elde edilen zeytinyaglarinin Edremit Belediyesi markasi ve güvencesi ile tüketiciye sunuldugunu kaydetti.

Belediyeye ait 61 bin agaçtan toplanan zeytinler TARIS Zeytinyagi Fabrikasi’na ulastiriliyor. Zeytinyagi fabrikasindaki islemlerden sonra 15 bin ile 18 bin kilogram arasi zeytinyagi elde edilmesi bekleniyor. Elde edilen zeytinyaglari Isletme Istirakler Müdürlügü tarafindan paketlenerek Edremit Belediyesi markasi altinda internette satisa sunuluyor.

Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, temel belediyecilik görevlerinin yani sira tarimsal faaliyetlere çok önem verdiklerini belirterek “Güzel Edremit’imiz (3T) turizmin, ticaretin ve tarimin merkezi olacak demistik. Edremit’imiz Türkiye’nin en önemli zeytinyagi üretim merkezilerinden dünyanin en kaliteli zeytinyaglarinin elde edildigi ende cografyalardan birisi. Belediyemize ait tarlalarda hasadi kendimiz yapiyoruz. Bu yil yaklasik 61 bin agaçtan 18 bin kilograma yakin yag elde etmeyi bekliyoruz. Edremit Belediyesi markasi ve güvencesi ile tüketiciye sunacagiz” dedi.

Baskan Arslan, daha sonra çalisan zeytin isçilerini ziyaret ederek emek verenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA