Ekim Ayinda Kuru Incir Ihracati 102 Milyon Dolar Oldu

Dünyanin en kaliteli incirlerinin yetistigi Aydin’da üretilen kuru incirlerin çogunlugu Avrupa Birligi (AB) ülkelerine gönderilirken, il genelinde Ekim ayi içerisindeki ihracat rakami 102 milyon dolar oldu.

Ekim Ayinda Kuru Incir Ihracati 102 Milyon Dolar Oldu


Önemli tarim kentlerinden olan Aydin, kuru incir ihracatiyla da ülke ekonomisine önemli katki sunmaya devam ediyor. Kuru incir sezonunun baslamasiyla hareketlenen Aydin, Ekim ayinda 102 milyon dolarlik ihracata imza atti. Ekim ayinda Ege Ihracatçi Birlikleri üyeleri ise 184 ülkeye ihracat yaparken, ihracatin çogunlugunun Avrupa Birligi (AB) ülkelerine gerçeklestirildigi görüldü.

Ege Bölgesi, Ekim ayinda toplam 2 milyar 446 milyon dolarlik ihracat yaparken, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi 121 milyon dolarlik lezzet ihracatiyla üçüncü sirada yer aldi. Kuru incir ihracat sezonunun baslamasiyla hareketli bir döneme giren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi ise 110 milyon dolarlik dövizi Türkiye’ye kazandirdi.
Kaynak: İHA