Filmi Yayina Girecek Ama Ertas Ailesi Rahatsiz

Merhum bozlak ustasi Neset Ertas’in aile avukati, Neset Ertas’in hayatinin perdeye aktarilacagi film öncesi açiklamada bulundu. Iki imza alinmasi sonucu Ertas’in eserlerinin kullanima açildigi ve kitap üzerinden film çalismasinin ailenin izni olmadan yapildigini anlatan Avukat Ugur Çapkin, "Ne ailenin ne de Neset Ertas’in verdigi bir izin yok. Ertas’in eserlerinin notaya alinmasi baska bir sey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarilmasi baska bir sey" dedi.

Filmi Yayina Girecek Ama Ertas Ailesi Rahatsiz
Türk müziginin önemli halk ozanlarindan biri olan Neset Ertas’in hayatini konu eden ‘Garip Bülbül Neset Ertas’ filmi hakkindaki tartismalar sürüyor. Aile filmi istemezken, Ertas ailesinin avukati Ugur Çapkin da son gelismeler hakkinda Ihlas Haber Ajansina degerlendirmelerde bulundu. Neset Ertas’in vefatindan 22 gün önce kitap için onay aldigi ile ilgili konusan Çapkin, “Bir görevli Neset Ertas’in yanina giderek ’Ben sizin eserlerinizi notaya almak istiyorum’ diyor. Toplamda 34 tane eserin notaya yazilmasi 5 yil bitmiyor ve hatta Neset Ertas da notalarin bitmemesi ile ilgili aile üyelerine yakiniyor. Fakat ne hikmetse Neset Ertas’in vefatinin ardindan hem nota bitiyor hem de kitaba hayati da ekleniyor. Neset Ertas’in evine gidilerek iki tane imza aliyor. Neset Ertas’in bütün eserleri kitaplari çikti alinmis, bu eserleri 25 yil boyunca hiçbir telif ödemeden kullaniyor. Bu iznin maddi karsiligi bogazdaki yalidan daha fazla. Nota ile alinan imza iki cilt çikariliyor. Bu muvafakatlarin içinde dahi filme izin veren bir madde yok” dedi.



“Neset Ertas’tan imza hasta iken alinmis”

Av. Çapkin, açiklamasinin devaminda, “3 Eylül’de bu muvafakatler alinirken Neset Ertas sandalyesinde oturamayacak durumda. Son günlerine ait bazi fotograflara ulastik. 4. evre kanser hastasi olan Ertas, son günlerinde kendisine uygulanan tedaviden sonra zayiflamis, hastaligi kalça, boyun ve gögsüne sirayet etmis. Ayakta zor yürüyen, agri kesici bant kullanan 74 yasindaki kanser hastasi Ertas’tan muvafakat aliniyor. Ayin 6’sinda Neset Ertas tedavi yapilamadigi için ‘gideyim de Izmir’deki evimde vefat edeyim’ diyor. Olaydan 4 gün sonra kaldirildigi hastanede vefat ediyor” diye konustu.

Filmin yargi sürecine de deginen Avukat Çapkin, “Yapimcinin dedigine bakilirsa Neset Ertas’in hayati anlatiliyor ama gerçek Neset Ertas mi anlatiliyor yoksa onlarin hayalindeki Neset Ertas mi anlatiliyor onu bilemiyoruz. Mahkeme süre vererek senaryoyu defalarca istemesine ragmen yapimci senaryoyu maalesef ibraz etmedi. Film bittigi halde, filmin fragmanlari yayinlandigi halde mahkemeye senaryonun ibraz edilememesi bir seylerin gizlendigini ortaya koyuyor. Biz sadece fragmanlara baktigimizda dahi Neset Ertas’in hayatinda olmayan yasanmamis olaylarin anlatildigini görüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA