Bingöl'de Göreve Yeni Baslayan Ögretmenlerden En Anlamli Yemin

24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle Bingöl’de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde göreve yeni baslayan ögretmenler yemin etti.

Bingöl'de Göreve Yeni Baslayan Ögretmenlerden En Anlamli Yemin
24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle Bingöl’de müftülük konferans salonunda Milli Egitim Müdürlügü tarafindan bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlige Vali Yardimcisi Engin Tok, Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel, kurum amirleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Meslege yeni baslayan ögretmenler adina Merve Kerimoglu yaptigi konusmada, ”24 Kasim yurdun dört bir yaninda fedakarca çalisan ögretmenlerimizin hizmetlerine karsilik unutulmadiklarini gösteren bir gündür. Basögretmen Atatürk Uluslari kurtaracak olan yalniz ve ancak ögretmenlerdir diyerek modern Türkiye’nin olusturulmasinda ögretmenlere ne denli büyük görevler düstügünü isaret etmistir. Yeni adimladigi bu yolda ben bir ögretmenim mevsimler kucaklasmali ellerimde verimsiz topraklara yagmurlar yagdirmaliyim. Üzgün cografyalarda günesi gülümsetmeliyim” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan göreve yeni atanan ögretmenler ellerinde Türk bayraklari ile sahneye çikarak yemin etti. Yemin töreninin ardindan Borsa Istanbul Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan siir ve türkü dinletisi yapildi.

24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen siir, mektup ve spor müsabakalarinda dereceye giren ögretmen ve ögrencilere de çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA