4 Kardesten Ögretmenlerine Sürpriz Ziyaret

Bursa’nin Inegöl ilçesi Dogan Yelken Ilkokulunda ögretmenlik yapan Sinif Ögretmeni Erdogan Yalaniz’a (50) mezun ettigi 4 kardes ögrenci sürpriz yapti.

4 Kardesten Ögretmenlerine Sürpriz Ziyaret
Gürz ailesinin 4 çocuguna da sirayla egitim vererek 3’ünü mezun eden Yalaniz’i, 24 Kasim Ögretmenler Gününde mezun ettigi kardes ögrenciler ziyaret ederek çiçek verdi. Ögrencilerini karsisinda gören Yalaniz, duygu dolu anlar yasadi.

Inegöl’de görev yaptigi sürede Gürz ailesinin 3 çocugunu ilkokul 1. siniftan 4. sinifa kadar egitim vererek mezun etti. Suan 1. Sinifta olan ailenin en küçügü olan Fatma Zehra Gürz’e de egitim veriyor.

Gürz kardesler sinifta ögretmenlerine çiçek takdim ederek, elini öptüler. Mezun ettigi ögrencileri bir an da karsisinda gören ögretmen Yalaniz ise, duygu dolu anlar yasadi.

Yalaniz’in mezun ettigi Hüseyin Gürz TOBB ETÜ Üniversitesi Endüstri Mühendisligini, Aysegül Gürz Anadolu Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinde okurken, Mehmet Akif Gürz ise, Fevzi Basaran Imam Hatip ortaokulunda 5. sinifta egitim görüyor.

Ögretmenlik mesleginin en güzel tarafi

Ziyaretin ardindan bir açiklama yaparak duygularini anlatan sinif ögretmeni Erdogan Yalaniz, “Gerçekten bir ögretmen için çok özel bir durum. 2005 yilinda Hüseyin ile baslayan yolculugumuz su an Fatma Zehra ile devam ediyor. Yaklasik 17 seneden beri bir ailenin 4 çocugunu okutmak bana kismet oldu. Bu durum gerçekten beni çok mutlu ediyor. Ve bu ögrencilerimizin basarilariyla gurur duymak, mutlu olmak bize ögretmenligin, ögretmenlik mesleginin en güzel taraflarindan bir tanesi. Umarim suan 1. sinifta okuyan Fatma Zehra kizim da ilerleyen zamanlarda doktor olmak istedigini söylüyor. Insallah Allah gönlüne göre versin. Ilerleyen yillarda beni muayene etmekte ona nasip olsun diyelim” dedi.

Yalaniz konusmasini söyle sürdürdü; “Gerçekten çok mutlu oldum. Hz. Musa’nin çok güzel bir lafi vardir. ‘Ah de vefa et’ yani insanlarin en kötüsü ah de vefa etmeyendir. Ben sinifimdaki ögrencilerime ah de vefayi belirli zaman araliklarinda islerim. Bu ögrencilerimde ögretmenlerini hiçbir zaman unutmadilar. Ben zaman zaman kendileriyle telefonda da görüsüyordum. Ama böyle 4 kardesin bir arada yanima gelmeleri gerçekten beni çok duygulandirdi. Her birine ayrica tesekkür ederim. Gerçekten öyle ögretmenlik mesleginin kutsalligini söylememe bile gerek yok. Gerçekten meslegimi çok seviyorum. Tüm ülkemizin ögretmenlerine buradan sevgilerimi saygilarimi sunuyorum. Iyi ki varlar. Ve hepsinin ögretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bizim ailemizden biri

Hüseyin Gürz ise, “24 Kasim Ögretmenler Gününde ögretmenimize bir sürpriz yapmak istedik. Öncelikle Okul Müdürümüzle iletisime geçip, kendisinin destegiyle ögretmenimize sürpriz yaptik. Aslinda bu hikaye benimle basliyor. Ilk ögretmen olarak benle basladi.

Akabinde diger üç kardesimi de okuttu. Bize milli manevi degerleri aktardi. Ve akabinde mezuniyet sonrasinda bizi birakmayarak, her türlü anlamda tesvik ederek, destekleyerek, fikirlerimize ön ayak olarak bize ögretmenligin aslinda sadece bir harf ögretmek bir kelime aktarmak olmadigini, bizim ailemizden biri olarak gösterdi diyebiliriz. Peygamberi bir meslek yapiyorlar ögretmenler. Hz. Ali’nin de dedigi gibi ‘Bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum.’ Bizim ailemizden 4 kisiyi Erdogan ögretmenimiz okuttu. Artik bizim ailemizden bir birey diyebiliriz. Buradan da tüm ögretmenlerin ögretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA