Zelenskiy, BM Güvenlik Konseyi'nden Acil Toplanti Talep Etti

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik füze saldirilarinin ardindan Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden acil toplanti talep ettigini açikladi.

Rusya’nin Ukrayna topraklarini düzenledigi füze saldirisinin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden acil toplanti talep ettigini açikladi.

Zelenskiy yaptigi açiklamada, “Bugünkü Rus saldirilarinin ardindan BM Daimi Temsilcimize acilen BM Güvenlik Konseyinden toplanti talep etmesi talimatini verdim. Sivillerin katledilmesi, sivil altyapinin tahrip edilmesi terör eylemleridir. Ukrayna, uluslararasi toplumun bu suçlara karsi kararli bir yanit vermesini talep etmeye devam ediyor” dedi.

Kiev bölgesinin de hedef alindigi saldirilarda 6 kisi hayatini kaybetmis, 5’i çocuk 36 kisi de yaralanmisti. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Ukrayna topraklarina 70 füze firlatildigini ve 51’inin engellendigini belirtmisti. Kiev Belediye Baskani Vitali Klitschko ise yaptigi açiklamada, Rusya’nin Kiev’i 30’dan fazla füze ile hedef aldigini belirterek, “Orduya göre, 31 füze Kiev’e firlatildi. 21 füze düsürüldü” ifadelerini kullanmisti.

Iki nükleer santralin elektrik sebekesi ile baglantisi kesildi

Rusya’nin düzenledigi füze saldirilari nedeniyle Khmelnytskyi Nükleer Santrali ile Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin ulusal elektrik sebekesi ile baglantilarinin kesildigi bildirilmisti. Ukrayna Yüksek Surasi Üyesi Oleksiy Honcharenko, Ukrayna’nin güneybatisindaki en büyük ikinci nükleer santral olan Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin güç ünitelerinde "acil durum kapatmasi" yapildigini aktarmisti.

Khmelnytskyi Nükleer Santrali’ne yakin olan Netishyn sehrinin Belediye Baskani ise, santralin güç ünitelerinin durduruldugunu ve sehirde elektrik, su veya isitma olmadigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA