Edirneli Vatandaslar Belediyeye Ates Püskürdü Açiklamasi 'Venedik Degil, Edirne'

Edirne’de etkili olan saganak yagis sonrasinda vatandaslar Belediyeye ates püskürdü. Yagis sonrasi yollar göle dönerken bazi evlerin bodrum katlarini su basti, vatandaslar ise yillardir çözülemeyen alt yapi ve bozuk yol sorunundan dolayi Belediyeye isyan etti. Sabirlarinin tastigini belirten vatandaslar belediyenin düzgün çalismadigini ve yillar geçmesine ragmen sorunlari çözmedigini söyledi. Öte yandan sular altinda kalan Edirne’nin bu hali ironik olarak Venedik’le karsilastirildi.

Edirneli Vatandaslar Belediyeye Ates Püskürdü Açiklamasi 'Venedik Degil, Edirne'


Hava tahminlerinin ardindan yapilan uyarilar sonrasi Edirne’de saganak yagis etkili oldu. Bir anda bastiran yagis yolari göle döndürürken, bazi evlerin bodrum katlarini ve araç motorlarini su basti. Saganak yagis sonrasi yillardir çözülemeyen alt yapi sorunu da vatandaslari adeta çileden çikardi. Göle dönen yolda belediyenin yaptigi bir çalisma sonrasi açik kalan çukura 4 araç düstü. Ayrica göle dönen yolda aracinin motoruna su giren bir sürücü ise dakikalarca arabasinin içinde beklemek zorunda kalarak belediyeye sitem etti. Göle dönen bazi yolar ise trafige kapatildi.

“Her yagmurda bodrum katlari sular altinda”

Alt yapi sorununa deginen Emre Ürenlioglu, “Alt yapinin olmasi lazim. Suan burada yürünmüyor bile o vaziyette. Vaziyet çok kötü, alt yapi bunca yildir neden yapilmiyor anlamiyorum. Belediyenin suanda burada gelip bir seyler yapmasi lazim. Kanallarin açilmasi lazim. Bunca yildir bunlar bitmedi. Yagmur yagiyor evler sular atinda bodrumda yasayan insanlar ne yapacak” dedi.



“Belediye islerini denetlemiyor mu?”

Belediyenin açik biraktigi çukura düsen sürücü Ilhami Erdem, belediyenin isleri denetlemedigini vurgulayarak, “Belediyemizin yaptigi çukurlar böyle iste. Biz 4. arabayiz sabahtan beri. Kaziyorlar birakiyorlar, dolgu yok bir sey yok. Daldik deviriyorduk araci. Aracin alt demirleri kurtardi bizi. Müteahhitler yapiyor kimse denetlemiyor. Belediye takip etsin ve yaptigi isin arkasinda olsun. Özel sektöre verip onlara birakmasin. Belediye ne için var? Vatandasa yardim etmek için degil mi? Vatandasin ne suçu var, madem böyle bir sey var kapatin yolu” diye konustu.



"Her taraf çukur içinde"

Taksi soförü Ismail Canbay, gün içinde sürekli çukur için belediyeyi aradigini belirterek, “Her taraf çukur içinde, 20 oldu telefon ediyorum kimse gelmiyor. Yazik degil mi, suan müsteriye gidecegim, gidemiyorum” seklinde konustu.

Mahalle sakinlerinden Mahir Yüksel, belediyenin önceki kanalizasyonu baglamadigini ifade ederek, ekiplerin bir an önce bir seyler yapmasi gerektigini söyledi.



"Rögar tikanikligi nedeniyle bütün atik sular evin içinde kayniyor"

Bodrum katindaki sulari paspas ile bosatmaya çalisan vatandaslardan Erdal Kardas, geçen senede bodrum katinin su bastigini vurguladi. Kardas, “Ilk yagmurda bu hale geldik yine. Geçen sende 5 Kasim’da da basmisti. 2 tane rögar tikanikligi nedeniyle bütün atik sular evin içinde kayniyor. Sabah basti geldiler, çözdüler ögleden sonra yine ayni sorun ile karsilastik. Yetkililerden biran önce yardim istiyoruz. Yetkili mercilere telefon ediyoruz ama hiçbir sekilde çözülmüyor. Elimizde çek pas ile su beklemek zorunda degiliz” diye konustu.



"Sabrimiz tasti"

Vatandaslardan Namik Babacan, sabrinin tastigini vurgulayarak yetkililerden çözüm bekledigini anlatti. Babacan, “Seslerimizi duyun, açin kulaginizi biz biktik, görün rezilligi, akiyor sakir sakir. Sizin evinize böyle bir sey olsa bir gün durabilir misiniz? Sabrimiz arik tasti. Turistler geliyor burada 6-7 tane hotel var. Geliyorlar bakiyorlar les gibi. Birer tane levha asip çekip gidiyorlar. Hiç kimse elini tasin altina sokmuyor. Valim, belediye baskanim bu duruma el atin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA