Ege'de Develer Arenaya Indi, Sezonun Ilk Güresi Umurlu'da Basladi

Aydin’da kis mevsiminin en önemli festivalleri arasinda yer alan deve güreslerinde sezonun ilk güresi Umurlu’da düzenlenen güresler ile baslarken, sampiyon devecilere kupalarini veren AK Parti Efeler Ilçe Baskan Yardimcisi ve is insani Ramazan Subasi; “Yörük kültürünü yasatmamiz gerekiyor” dedi.

Ege'de Develer Arenaya Indi, Sezonun Ilk Güresi Umurlu'da Basladi


Özellikle Ege Bölgesi’nin önemli kültürlerinden olan deve güreslerinse sezonun ilk güresi Umurlu Arenasi’nda basladi.

Güreslerde pehlivan develer arenada maharetlerini sergiledi. Aydin basta olmak üzere, çesitli illerden gelen develer Umurlu Arenasi’nda sezonun ilk güresinde kiran kirana mücadele etti. Sabah saatlerinde baslayan güresler aksama kadar devam ederken, güreslere vatandaslar ve devecilerin ilgisi yogun oldu. Gerek Aydin’dan gerekse Iran’dan getirilen develer zaman zaman çirpma, zaman zaman da sag ve sol teklerini gösterdi. Bastan sona dostluk müsabakalari seklinde devam eden güreslerde kiyasiya mücadele yasanirken renkli görüntüler de ortaya çikti.

Güzel havanin etkisiyle binlerce güresseverin bir araya geldigi festivalde AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci, Efeler Kaymakami Ilker Arikan, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Kösk Belediye Baskani Nuri Güler ve Is Adami Ramazan Subasi tarafindan sampiyon deve sahiplerine kupalarini teslim edildi.

“Yörük kültürünü yasatmamiz gerekiyor”

Yörük kültürünün yasatilmasi gerektigine dikkat çeken AK Parti Efeler Ilçe Baskan Yardimcisi ve is insani Ramazan Subasi; “AK Parti teskilatimiz ile birlikte Umurlu Deveciler Dernegi tarafindan düzenlenen 2. Geleneksel Deve Güresi’ne katilim saglayarak bu heyecana ortak olduk. Binlerce vatandasimiz burada eglenerek yörük kültürünün ruhuna sahip çikti. Yörük geleneginin yüzyillardir ortaya koymus oldugu kültüre herzaman sahip çikmaya devam edecegiz. Yörük kültürünü gelecek nesillerimize tasinmasi için emek harcayan herkese tesekkür ediyorum. Deve güresi boyunca galip gelip kupa kazanan güresçilerimizi tebrik eder, Agalik kupasinin tarafimca verilmesini uygun gören kiymetli Umurlu Deveciler Dernegi yönetimine ve tüm devecilerimize tesekkürlerimi iletiyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA