Gaziray'in Açilisini Cumhurbaskani Erdogan Yapacak
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nce hizmet verecek GAZIRAY Banliyö Hatti, 5 Kasim’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle seferlere baslayacak.

5 Kasim öncesi gerekli incelemelerini tamamlayarak test sürüslerine belirli araliklarla devam edilen GAZIRAY’da, Gaziantep Valisi Davut Gül ve teknik ekibiyle incelemelerde bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Gar’i ile Beylerbeyi duragi arasinda deneme sürüsüne katildi.
“Yaklasik 10 yillik çalismanin sonucunu bugün aliyoruz”
Baskan Fatma Sahin, test sürüsünün ardindan yaptigi açiklamada ülke ve sehirler için rayli sistemlerin önemine deginerek, “Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin ulasimda önemli projeleri hayata geçirildi. Gazi sehrin en büyük sorunlarindan bir tanesi ulasim. Büyüksehirlerde çok büyük ulasim yatirimlari yapmak ve demir yolu agini güçlendirmek gerekiyor. Ecdat 100 yil önce yapmis, simdi biz de torunlarimiza birakacagimiz çok önemli bir mirasi tamamlamis olduk. Yaklasik 10 yillik çalismanin sonucunu bugün aliyoruz, 5 Kasim’da açilisini yapacagiz. Biz isçi sehriyiz, bizim sehrimiz çalismak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasinda çalisanimiz konforla, güvenle, saglikla isine gidip evine huzurla dönecegi bir altyapiyi insa etmis olduk” dedi.
“Gaziray, sehir merkezinde yasayanlar ve çalisanlar için önemli bir kolaylik saglayacak”
Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep nüfusunun yüzde 80’inin kent merkezinde yasadigini ifade ederek, “Toplu tasima Gaziantep için çok önemli. GAZIRAY ile kentte 25 kilometrelik rayli sistem olusacak, 5,5 kilometresi ise yer altinda. Aslinda projeyle fiilen bir metro da olusuyor ve 16 istasyonu var. Proje hem çalisanlar için hem de sehir merkezinde yasayanlar için önemli bir kolaylik saglayacak" diye konustu.
