Bakan Dönmez Karadeniz Gazi Müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Zonguldak açiklarinda kesfedilen dogalgaz rezervinin karaya tasinmasina iliskin, "Bugün itibariyle deniz tarafindaki iletim hatlarinin tamaminin insaati bitmis durumda. Test islemleri ve devreye alma islemleri yapiliyor" dedi.

Bakan Dönmez Karadeniz Gazi Müjdesi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Çaycuma ilçesine bagli Filyos beldesinde yapimi devam eden Karadeniz dogalgazi isleme tesisi insaatinda incelemelerde bulundu. Bakan Dönmez, bu ziyarette TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile birlikte Yargitay Baskani Mehmet Akarca, Sayistay Baskani Metin Yener, Danistay Baskani Zeki Yigit, Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi Bekir Sahin, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel’e çalismalari devam eden proje hakkinda bilgiler verdi. Karada 5 bin 500, denizde 2 bin 500 çalisanla birlikte 7/24 esasiyla durmaksizin çalistiklarini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, bugün itibariyle deniz tarafindaki iletim hatlarinin tamaminin insaatinin bittigini ifade etti.

Test ve devreye alma islemlerinin yapildigini aktaran Bakan Dönmez, söyle dedi:

"Biliyorsunuz sik sik Filyos’taki Karadeniz gaz sahasinin gelistirme çalismalarini ve çalismalari yerinde görmek için geliyorum. Her geldigimizde yanimizda çok degerli misafirlerimiz oluyor. Bugün de yüksek mahkemelerimizin çok degerli baskanlarini agirladik. Basta sahsim olmak üzere ekibim adina kendilerine de huzurlarinizda sükranlarimi sunuyorum. Bizim bu projemiz Türkiye Yüzyili’nin en önemli projelerinden birisi olacak. Sahada su anda hummali bir çalisma var. Kara tarafinda 5 bin 500 civarinda ve deniz tarafinda 2 bin 500 civarinda çalisanimiz var. 7/24 durmaksizin çalisiyoruz. Temel amacimiz Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda bu gazi milletimizle bulusturmak. Gerek üretim tarafinda kuyularin kazildigi yerlerdeki sahanin gelistirilmesiyle alakali olarak gerekse iletim tarafinda yada kara tarafindaki gaz isleme tesisinde önemli mesafeler kat ettik. Bugün itibariyle deniz tarafindaki iletim hatlarinin tamaminin insaati bitmis durumda. Test islemleri ve devreye alma islemleri yapiliyor. Ayni sekilde bu gazi bu tesisten alip ulusal dogalgaz iletim sistemine baglayacak olan boru hatti da tamamlandi. Orada da test ve devreye alma islemleri devam ediyor."

"Bu noktaya kisa sürede gelmis olmak bizleri ayrica mutlu ediyor"

Dünyanin birçok yerinden yabanci uzmanin çalismalara katilmak üzere bölgeye geldigini anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Ama büyük bir kisminin kendi Türk vatandaslarimizdan olustugunu söyleyebilirim. Türkiye Petrolleri burada bu çalismayi yaparken ve yetenegini gelistiriyor. Bir gurur vesilesi. Basta Karadeniz olmak üzere hiç süphesiz Akdeniz’de dünyanin farkli cografyalarinda bu ve buna benzer projeleri hayata getirebilecek kabiliyetleri kazaniyoruz. Sik sik yurt disina çiktigimda da mevkidaslarim özellikle bu projeden bahsederek bize isbirligi tekliflerinde bulunuyor. Bu noktaya kisa süre içerisinde gelmis olmak bizleri ayrica mutlu ediyor. Tekrar misafirlerimize hos geldiniz diyorum" dedi.

Bakan Fatih Dönmez ve beraberindeki heyet ziyaretin anisina Kanuni Sondaj Gemisi önünde hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA