Evladinin Hasretiyle Her Sabah Çocugunun Yolunu Gözlüyor

Çocuklarinin PKK terör örgütü mensuplarinca daga kaçirildigini iddia eden Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti, soguk hava ve yagmura ragmen devam ediyor.

Evladinin Hasretiyle Her Sabah Çocugunun Yolunu Gözlüyor
HDP araciligiyla çocuklarinin PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirildigini iddia eden aileler, 3 Eylül 2019 yilinda farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP Il Binasi önünde oturma eylemi baslatti. Ailelerin PKK terör örgütüne karsi direnisi bin 172 gündür sürüyor.

18 yasindayken lise son sinif ögrencisi olan oglu Mahmut Uslu için her sabah HDP il binasinin önündeki çadira soguk ve yagmurlu havayi aldiris etmeden gelen Bedriye Uslu, “Oglum gelmeden onun pesini birakmayacagim” dedi.



“Biz çocuklarimizin hasretiyle perisan haldeyiz”

Oglu Mahmut’u 13 yildir görmedigini dile getiren anne Uslu, çocuguna hasret kaldigini belirterek, “Oglum Mahmut için sabah çadirin yolunu tutuyorum. Oglum gelmeden onun pesini birakmayacagim. Insallah Mahmut’um beni görecek. Buradaki ailelerin çocuklari insallah geri dönecekler. Daga kaçirilan çocuklar anne babanin ocagina dönsünler. Biz perisan haldeyiz. Kusun kolu kanadi kirik gibiyiz. 13 yildir oglumu göremiyorum. 18 yasindayken lise son sinif ögrencisi olan oglumu PKK’lilar daga hapsetti. PKK’da ne vicdan var ne de merhamet. Niye HDP’li yetkililer çocuklarini daga göndermiyor. Biz çocuklarimizin hasretiyle perisan haldeyiz. Kis yagmur demeden her sabah buraya geliyoruz. Evde isitme engelli çocugum her sabah isaret dili kullanarak ‘anne hani gelmedi mi’ diye soru soruyor. Oglum gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Devletimiz güçlüdür. Rabbim kimseyi devletsiz birakmasin” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA