Yerlesik Yabanci Kursiyerler 7 Dilde Atatürk'ü Andi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Atatürk Sanat Egitim Merkezi’nde (ATASEM) egitim gören yerlesik yabanci kursiyerler 7 dilde Atatürk’ü andi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe not düsen sözlerini önce kendi dillerinde ardindan da Türkçe söyleyen kursiyerler büyük begeni topladi.

Yerlesik Yabanci Kursiyerler 7 Dilde Atatürk'ü Andi


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta oldugu gibi Antalya’da da vefatinin 84’üncü yil dönümünde farkli etkinliklerle anildi. Son yillarda dünyanin birçok ülkesinden göç alan Antalya’da, Büyüksehir Belediyesi çok özel bir etkinlik hazirladi. Antalya Büyüksehir Belediyesi Lara ATASEM Kurs Merkezi’nde kültür-sanat alanlarinda egitim alan kursiyerler ‘7 Ülke Tek Yürek Atatürk’ü Anma’ etkinligi düzenledi.



Atatürk’ün tarihe not düsen sözleri

Kursiyerlerden 7 ülke uyruklu vatandas 7 farkli dilde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini önce kendi dillerinde daha sonra Türkçe söyledi.

Iranli Sara Kort, ’Hayatta en hakiki mürsit ilimdir’, Endonezyali Fadilla Balci ’Eger bir gün benim sözlerim bilimle ters düserse bilimi seçin’, Irakli Kabile Hasan ’Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’, Ukraynali Alina Polat ise ’Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus gibidir, Rus Yana Çetin, Atatürk’ün ’Ögretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktir’, Alman uyruklu Pinar Yildirim ’Ne mutlu Türküm Diyene’, Türk vatandasi Büsra Kart ’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir’ sözlerini söyledi.

Farkli milletlerden kursiyerlerin gösterisi ayakta alkislandi.

Vals ve drama gösterisi

Anma etkinliginde kursiyerler ‘Benim Adim Mustafa’ adli drama oyunundan kisa bir kesit hazirladi. Kursiyerler daha sonra vals gösterisi de yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve özlemle andi. Büyüksehir Belediyesi kursiyerlerinin bu gösterileri büyük begeni topladi.
Kaynak: İHA