Volkan Konak, Maltepeli Gençlerle Bulustu

Karadeniz müziginin usta ismi Volkan Konak, Yasar Kemal Kültür Merkezinde Maltepeli gençlerle bulustu.

Volkan Konak, Maltepeli Gençlerle Bulustu
Maltepe Belediyesi, ünlü sanatçi Volkan Konak’i Maltepeli gençlerle bulusturdu. Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Egitim Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin, Altayçesme Mahallesi’nde bulunan Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenledigi bulusmaya; Maltepeli gençler ve vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte Konak’a eslik eden Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, Maltepeli gençlerin sosyal ve kültürel gelisimlerine katki sunmak için hizmete açtigi Gençlik Merkezindeki ikinci kültür sanat bulusmasini gerçeklestirdiklerini animsatarak Anadolu’nun güzel sesi, Karadeniz’in yagiz oglani Volkan Konak’i Maltepe’de konuk etmekten mutluluk duyduklarini ifade etti.

Volkan Konak ise Ali Kiliç’i çok sevdigini, onun gemisinde her zaman olacagini söyledi.

Konak, Türkiye ve Amerika’da devam eden müzik yasamini ve tecrübelerini gençlerle paylasarak merak ettikleri sorulari da yanitladi.

Maltepeli ögretmeni, Maçka’da Konak’i kesfetti

Insanlik ve toplumun, kadinlarin ve ögretmenlerin elleri üzerinde yükselecegini ifade eden Konak, “Bunun ispatini hayatimda yasadim. Halen daha Maltepe’de yasayan müzik ögretmenim solcu oldugu için Maçka’ya sürülmüstü. Tam da yerine, dogru adrese gelmisti. Sürülen bir ögretmenimiz bizi kesfetti orada. Aileme çok israr etti konservatuvara gitmeli diye. Ögretmenim belli bir müddet beni Maçka’da çalistirdi. Beni belli bir seviyeye getirince Istanbul’a Muammer Sun Hoca’min eline teslim etti. Konservatuvar egitimimi bitirdim. Yüksek lisansimi Istanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Türk Müzigi Devlet Konservatuvarinda tamamladim. Doktora ögrencisiyken kayit dondurdum. Orhan Gencebay’in tesviki ve destegiyle 1991 yilinda Efuli isimli albümünü yaptim. Ögretmen alnimizdaki isiktir, rehberdir. Çok çalistik. Akademisyen olmayi düsünürken profesyonel müzik yasantisina girince onu tercih ettik. Anne ve babam, müzik ögretmenim Nurdogan Tipi ve Orhan Gencebay hayatimi çok belirlemistir. Halen çalisip üretiyorum. En önemlisi yalpalamadan, zikzaklamadan, kimsenin duygularinin üstüne basmadan, cesur, rüzgar kadar hür bir sekilde yasamaya çalisiyorum” dedi.



Gençlerle tavsiyelerini paylasti

Özellikle gençlere tavsiyede bulunan Konak, “Anne babaniz çok önemli, özellikle anne büyük asktir. Sizi dünyada karsiliksiz seven tek odur. Baba da önemli. Ben de babayim. Cesur, devrimci olun. Hiç kimseden çekinmeyin. Verenin siz oldugunu bilin. Baskanim alinmasin ama hiçbir siyasetçinin önünde egilmeyin. Çünkü veren sizsiniz. Devleti kutsamayin. Kutsanacak olan sizsiniz ve vatandir. Devlet sizin paranizla olusturulan bir hizmet aygitidir. Biz hep yillarca yanlis yaptik. Hayatimda devletime yük olmayayim diye aspirinimi bile paramla aldim. Ne burs aldim ne bankaya girdim. Devlet bizim hizmetimiz olmaliymis. Bunu sonradan yurt disinda ögrendim. Hesap sorun. Silkeleyin, sorgulayin. Ögretmenlere kiymet vermeye devam edin. Hossohbet, güler yüzlü insanlara inanmaya devam edin. Sevgiye inaniyorum. Dünyanin yasi 4 milyar yil, biz bir kelebek kadar kisa yasiyoruz. 75-80 desek ortalama umarim 85-90 olursunuz, ama çok kisa yasiyoruz. Hesap yaptim, 20 tane kar yagisim kaldi. Bazi insanlar 500 yil yasayacagini zannediyor, kalp kiriyor. Babanizin evinde gibi yasayin. En son ne zaman bir ceviz agaci silkeleyip yediniz? En son ne zaman bir kara lahana fidanindaki çig damlasiyla sohbet ettiniz? En son ne zaman zeytin agaci gördünüz? Lütfen dünyaya dört açin gözünüzü, sehir yasantisi bizi bitirdi. Topragi, dünyayi önemseyin. En basta anne. Herkese elim açik yasadim ayiptir söylemesi. Yunus Emre’nin muhtesem bir sözü vardir. ‘Biriktirdigin senin degildir, paylastigin senindir.’ Onunla ruhumu terbiye ettim. Bir de mezarliklar var. Mezarlara çok giderim. Ama gece gidiyorum genelde, Charlie Chaplin gibi gözyaslarim anlasilmasin diye ya yagmurda ya gece aglarim. Çok paylastim insanlarla, hiç de pisman degilim. Paylastikça çogaldigimi düsünüyorum ama bir tek anneme harçlik verirken zorlandim. Hep elini itti, ’Usagim sen kan ter içinde para kazaniyorsun, ben senin parani alamam.’ Ama digerleri hemen hizla aldi. Annem almadi, hemen itti elini. Çünkü anne sizi dünyada karsiliksiz tek seven kimse. O yüzden anne babaniza ve yasamaya inanin” seklinde konustu.

Söylesinin bitiminde Baskan Kiliç, Volkan Konak’a el yapimi tabak takdim edildi. Program, hatira fotografinin çekilmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA