Korkulan Oldu, Kuraklik Tarimi Vurdu

Sivas’in Sarkisla ilçesinde yasanan kuraklik deneniyle önümüzdeki yil patates ve seker pancari ekimine izin verilmeyecegi açiklandi.

Korkulan Oldu, Kuraklik Tarimi Vurdu
Sarkisla Ziraat Odasi Baskani Azimet Topçu yaptigi açiklamada yasanan kuraklik nedeniyle önümüzdeki üretim döneminde patates ve seker pancari üretimine izin verilmeyecegini belirtip, “Sulamayla ilgili sikintili bir süreçte oldugumuzdan dolayi önümüzdeki yil, çiftçilerimize pancar, patates gibi çok su tüketimi yapan ürünlerin ekimine izin verilmeyecektir. Bir sonraki süreç itibariyle baktigimiz zaman kuraklik devam ettiginden dolayi ekim sahalari düsürülecektir. Pancar, patates üretimi yem bitkisi gibi ürünlerde su tüketimi az olan bitkilerine yöneltilecek. Suan itibariyla yüzde 90 civardin da kuraklik vardir. Barajlardaki doluluk oranimizda ortadadir.” dedi.



Patates ve pancar ekenler cezaya çarptirilabilir

Topçu yaptigi açiklamada alinan karara aykiri hareket edenlerin cezaya çarptirilabilecegini belirtip, “Barajlardan kullanilan su miktarina pancar ekim sahasi olarak ayirt edersek, 11 bin 855 dönüme barajlardan su verilmektedir. Yem bitkilerine 5 bin 455 dönüm, 720 dönüm patates olmak üzere bu seneki sulanan arazidir. Bir sonraki süreçte bunlar kesinlikle olmayacak. Az su tüketen bitkilere çiftçilerimiz yönlenecektir. Bu kurallara uymayan tüm çiftçilerimize cezai islem uygulanacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA