Tosya'da 2023 Yilinda 70 Ton Bal Üretimi Hedefleniyor

Tosya’da düzenlenen toplantida konusan Kastamonu Aricilar Birligi Baskani Cem Basar, Tosya’da dogru çalisma ile 2023 yilinda 70-80 ton arasinda bal üretimi yapilabilecegini söyledi.

Tosya'da 2023 Yilinda 70 Ton Bal Üretimi Hedefleniyor
Kastamonu Aricilar Birligi Tosya ilçesinde aricilarla bir araya gelerek aricilik ve bal üretimi konusunda üreticilerin sorunlarini ve taleplerini dinledi. Tosya Belediye dügün salonunda yapilan toplantiya Kastamonu Aricilar Birligi Baskani Cem Basar, Baskan yardimcisi Mustafa Karamustafa ve Tosya temsilcisi Ibrahim Çemçem ile ilçedeki ari yetistiricileri katildi.

Toplantida konusan Kastamonu Aricilar Birligi Baskani Cem Basar, "Tosya Ilçe Tarim Müdürlügü kayitlarina göre ilçede 7 bin ari kolonisi bulunmakta. Tosya’da aktif olarak 40 kayitli aricimiz birligimize kayitli. 2022 yili Agustos ayi içerisinde Birligimize kayitli aricilarimiza 15 ton besleme sekeri dagitimi yaparak üreticimizin bu yönde ihtiyacini karsiladik. Insallah Kasim ayi içinde aricilarimiza 8 ton daha, piyasanin çok altinda besleme sekeri dagitimi yapacagiz. Tosya ilçesi yillik bal üretiminde yillara göre iklim durumuna göre farklilik gösterse de 40 ton bal üretimi gerçeklesmekte. Kastamonu Aricilar Birligi olarak sadece kayitli üyelerimize degil tüm ari yetistiren Bal üretimi yapan üreticimizin yanindayiz. Üretimi artirmak için proje asamasinda olsun tesvikler konusunda üreticimizi destekleyip yanlarinda olmaya devam edecegiz. Tosya ilçemizde üreticilerimiz bu konuda çok istekli ve bilgiye sahip. Inanir ve bu isi daha profesyonel yaparsak dogru zamanda arilarimizin bakimlari ile ilgilenirsek ve vatandaslarimizi ariciliga tesvik edersek yilda 70-80 ton bal üretimi gerçeklestirebiliriz’’ dedi.

Kaynak: İHA